2019. május 06.

Magyar csapat is bizonyíthat Brazíliában

48 ország, 17 190 csapat és 47 023 játékos. Ez volt 2018-ben a Red Bull Neymar Jr’s Five focibajnokság.

Negyedik alkalommal hívja ki párbajra a világ legjobb amatőr focistáit Neymar Jr. A Red Bull Neymar Jr’s Five focibajnokság idei fordulóján a szabályok hűek maradnak ahhoz a grundfoci stílushoz, amelyet a focilegenda gyerekkorában is játszott Sao Paolo utcáin. Az öt fős csapatok mérkőzése maximum 10 percig tart, a meccsek kapus nélkül zajlanak. Ha egy csapat gólt kap, akkor elveszíti egy játékosát. A meccs tehát az idő lejárta előtt is véget érhet, ha az egyik félnek elfogynak a játékosai.

A bajnokságra 16-25 év közötti fiú csapatokat várják, és az összecsapásból természetesen Magyarország sem maradhat ki. A szabályok értelmében az öt fős csapatokban két 25 év feletti versenyző is benevezhet, illetve a játékok során két cserére is lehetőség lesz.

A lelkes focisták első körben 5 hazai helyszínen harcolhatják ki az országos döntőbe jutást a májusban kezdődő regionális selejtezőkön: Pécsett, Szegeden, Győrött, Miskolcon és Budapesten. A vidéki és fővárosi selejtezőket követően a hazai döntőt június 1-jén tartják Budapesten, ahonnan a győztes csapat utazhat majd tovább Brazíliába, a fináléra, ahol a világ legjobb csapatai Neymar Jr. előtt is bizonyíthatnak.

További információk a https://www.redbullneymarjrsfive.com/hu hivatalos oldalán találhatók.

Címkék: gazdaság foci red bull