2010. június 28.

Magyar oroszlán Cannes-ban

Kun Judit, a Laboratory szövegírója és Deme Dániel, a kirowski art directora bronz oroszlánt nyertek a Young Lions verseny cyber kategóriájában.

Kun Judit, a Laboratory szövegírója és Deme Dániel, a kirowski art directora bronz oroszlánt nyertek a Young Lions verseny cyber kategóriájában. A feladat a katasztrófák helyszínéről tudósító, majd az áldozatoknak pénzt gyűjtő Channel 16 szervezet honlapjának népszerűsítése volt.

A Cannes Young Lions verseny legnagyobb kihívása, hogy a kreatívoknak még a valós határidőknél is rövidebb idő alatt kell elkészíteniük az anyagokat: a brief kihirdetése után mindössze 24 óra áll rendelkezésre a munkára. Az eredményt az teszi különlegessé – amellett, hogy ebben a kategóriában is dél-amerikai párosok vitték el az első és második helyet – hogy Kun Judit, a Laboratory szövegírója és Deme Dániel, a kirowski art directora korábbi közös munkatapasztalat nélkül érték el ezt a sikert. A fiatalok cannes-i versenyén rajtuk kívül még print kategóriában indultak magyar kreatív tehetségek.

A mostani bronz oroszlán SMS Bandi 2008-as sikere óta az első magyar elismerés Cannes-ból, a fiatalok jó szereplését így nem csak a küldő ügynökségek, hanem az egész hazai reklámszakma méltán ünnepelheti.