2011. február 15.

Magyar szakember nemzetközi reklámverseny zsűrijében

Diákok indulhatnak az Ad Venture 2011-es kiadásán, amelyen a vastagbélrák megelőzésére kell a munkáknak felhívniuk a figyelmet.

Diákok indulhatnak az Ad Venture 2011-es kiadásán, amelyen a vastagbélrák megelőzésére kell a munkáknak felhívniuk a figyelmet. A győztes csapat mehet Cannesba.

Ad Venture 2011 címmel hirdetett nemzetközi diákversenyt az európai kommunikációs ügynökségeket tömörítő EACA. Az idei versenyre olyan pályázatokat várnak, amelyek a vastagbélrák megelőzésére hívják fel a figyelmet.

Ez a betegség ugyanis a második leggyakoribb, végzetes kimenetelű rákfajta az Európai Unió lakosai körében. A kampány középpontjában ennek megfelelően a szűrővizsgálatokon való részvételnek és a rákkal kapcsolatos félinformációk tévhitek eloszlatásának kell állnia.

A kezdeményezés népszerűsítéséhez ezúttal az Európai Unió és a nagy-britanniai Lynn’s Bowel Rákellenes Kampány is csatlakozott. A verseny zsűrijébe a Magyarországi Kommunikációs Ügynökségek Szövetsége (MAKSZ) idén is delegál egy zsűritagot. Hoós Ágnes a McCann Erickson reklámügynökség társ-vezető kreatív igazgatója.

A verseny első fordulója online zajlik 2011. április 6. és április 20. között, akadémikusokból, professzorokból, pszichológusokból, hirdetési és kommunikációs szakemberekből álló zsűri előtt. A második kör egy konferencia keretében történik, ahol a hat főből álló zsűri kiválasztja a legjobb tíz és a három döntős kampányt.

A verseny harmadik fordulóját a május 13-án Antwerpenben megtartandó Oktatási Konferencián tartják, amelyen a három döntős bemutatja a kampányát. A győztes csapat egy hetet tölthet Cannes-ban a Cannes Lions nemzetközi reklámfesztiválon.