2011. február 15.

Magyar szakember nemzetközi reklámverseny zsűrijében

Diákok indulhatnak az Ad Venture 2011-es kiadásán, amelyen a vastagbélrák megelőzésére kell a munkáknak felhívniuk a figyelmet.

Diákok indulhatnak az Ad Venture 2011-es kiadásán, amelyen a vastagbélrák megelőzésére kell a munkáknak felhívniuk a figyelmet. A győztes csapat mehet Cannesba.

Ad Venture 2011 címmel hirdetett nemzetközi diákversenyt az európai kommunikációs ügynökségeket tömörítő EACA. Az idei versenyre olyan pályázatokat várnak, amelyek a vastagbélrák megelőzésére hívják fel a figyelmet.

Ez a betegség ugyanis a második leggyakoribb, végzetes kimenetelű rákfajta az Európai Unió lakosai körében. A kampány középpontjában ennek megfelelően a szűrővizsgálatokon való részvételnek és a rákkal kapcsolatos félinformációk tévhitek eloszlatásának kell állnia.

A kezdeményezés népszerűsítéséhez ezúttal az Európai Unió és a nagy-britanniai Lynn’s Bowel Rákellenes Kampány is csatlakozott. A verseny zsűrijébe a Magyarországi Kommunikációs Ügynökségek Szövetsége (MAKSZ) idén is delegál egy zsűritagot. Hoós Ágnes a McCann Erickson reklámügynökség társ-vezető kreatív igazgatója.

A verseny első fordulója online zajlik 2011. április 6. és április 20. között, akadémikusokból, professzorokból, pszichológusokból, hirdetési és kommunikációs szakemberekből álló zsűri előtt. A második kör egy konferencia keretében történik, ahol a hat főből álló zsűri kiválasztja a legjobb tíz és a három döntős kampányt.

A verseny harmadik fordulóját a május 13-án Antwerpenben megtartandó Oktatási Konferencián tartják, amelyen a három döntős bemutatja a kampányát. A győztes csapat egy hetet tölthet Cannes-ban a Cannes Lions nemzetközi reklámfesztiválon.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.