2016. december 14.

Magyar Üzleti Felelősség Díjat nyert a Tesco programja

Október végéig az áruházlánc az élelmiszer-pazarlás elleni kezdeményezése keretében több mint 2700 tonna élelmiszert ajánlott fel rászorulók számára.

A Tesco elfogadhatatlannak tartja, hogy rengeteg élelmiszer kerül a szemétbe, miközben sok ember – akár a saját közösségünkben is – nem jut elegendő ételhez. Az áruházlánc társadalmi felelősségvállalásának egyik legfontosabb eleme a működése során keletkező élelmiszer-pazarlás csökkentése. Annak felelősségében is osztozik, hogy az élelmiszerellátási-lánc egészében, így a termőföldtől az asztalig jelentkező pazarlást mérsékelje. A folyamat első lépése az élelmiszer-mentő program, aminek keretében a Tesco a minőségileg még fogyasztható, de az áruházlánc szigorú belső szabályozásai miatt már nem értékesíthető élelmiszereket a Magyar Élelmiszerbank Egyesület közreműködésével jótékony célra ajánlja fel.

Az élelmiszerek visszagyűjtéséhez 2016. év végéig országszerte 93 áruház csatlakozott. Ezekben az üzletekben nap mint nap összegyűjtik a feleslegessé vált, a belső pékségben sütött pékárut (kenyereket, cipókat, kifliket, és zsemléket, valamint édes és sós reggeliző termékeket), illetve a zöldségeket és a gyümölcsöket. Ezeket azután összekészítik a rászorulók számára, majd átadják az Élelmiszerbankkal együttműködő helyi partnerszervezeteknek, akik az adományokat az áruházak közelében élő rászorulók számára juttatják el.

„A program 2014-es indulása óta 1,2 milliárd forintot meghaladó értékben több mint 2700 tonna élelmiszert ajánlottunk fel a Magyar Élelmiszerbank Egyesületen keresztül a rászorulóknak. Ez a rangos szakmai díj, a munkatársaink számára is fontos elismerés, hiszen az ő lelkesedésük és áldozatos munkájuk teszi ezt a programot ennyire sikeressé” – mondta Magyar Henrietta, a Tesco-Global Áruházak Zrt. kormányzati és közösségi kapcsolatok vezetője.

A pályázati struktúra részeként az elismerés megszerzésével egyidejűleg a Tesco két évig használhatja a CSR Hungary Díj védjegyét.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.