2012. október 19.

Magyar üzleti szimulációs alkalmazást díjaztak Seattle-ben

Nemzetközi elismerésben részesült Seattle-ben a magyar kötődésű Fligby.

Egy magyar érdekeltségű vállalkozás, az Aleas Simulations terméke, a „FLOW is Good Business” (FLIGBY) vezetésfejlesztő szimuláció kapta az „International Serious Play Award” vállalati kategóriájának aranyérmét a Seattle-ben tartott éves Serious Play Konferencián.

Az esemény a világ egyik legjelentősebb ilyen eseménye, melynek témája a serious gaming, vagyis a szimuláción és játékelméleteken alapuló fejlesztések széleskörű bemutatása. A szakmai zsűri a díj odaítélésével 2012 legjobb – vállalatvezetők számára készült – digitális játékává választotta a FLIGBY-t.

A díjazottak megnevezésére az Egyesült Államokban, Seattle-ben, az éves Serious Play Konferencián került sor. A konferencia szakmai igazgatója, Clark Aldrich indoklásában elmondta, a FLIGBY a design, a tartalom és a játékélmény magas szintű egységével és minőségével érdemelte ki az elismerést.

A díjjal egy időben a FLIGBY megszerezte az amerikai Serious Games Association minősítését is, mellyel a vállalati döntéshozók figyelmét hívják fel az innovatív és előremutató képzési megoldásokra.

A "FLOW is Good Business" (rövidítve: "FLIGBY") egy vezetésfejlesztő szimulációs játék. Célja, hogy a felhasználók megismerjék a Csíkszentmihályi Mihály, az Amerikában élő, magyar származású professzor által leírt Flow-állapot egyéni teljesítménynövelő hatását, és megtanulják ennek tudatos használatát a vállalati környezetben.

A játék során egy fiktív vállalatot kell vezetni: döntünk a stratégiáról, feltérképezzük a szervezet erőforrásait, kezeljük a konfliktusokat, csapatot építünk és céget menedzselünk. A szimuláció pontos visszajelzést ad a felhasználó vezetői teljesítményéről, a meghozott döntések egyéni és szervezeti hatásairól, a virtuális kollégák aktuális Flow-állapotának mértékéről. A cél, hogy üzleti és szervezeti szempontból is fenntartható és értékteremtő vállalatot építsünk.

Vécsey Zsadány, a FLIGBY projekt gyártójának és tulajdonosának, a kaliforniai Aleas Simulations Inc. elnöke hangsúlyozta, a fődíj egyszerre szól Flow sosem látott mértékű aktualitásáról és népszerűségéről, valamint a FLIGBY elkészítésében közreműködő fejlesztő és kivitelező szakemberek elismeréséről. Hangsúlyozta, hogy a koncepcióalkotás és a gyártás túlnyomó része Magyarországon zajlott, a projekt megvalósítását pedig döntően magyar tőkéből finanszírozta az Aleas, vagyis valójában egy hazai sikertörténetről van szó.

A FLIGBY piaci bevezetése szeptembertől indul, elsőként az Egyesült Államokban, Brazíliában és Magyarországon.

Bemutatták a Marketing Diamond Díj idei versenyzőit

17 órája

Maszkkal letakart plakátok, színésznővel forgatott karanténvideó és kampány a Google fűnyíró kecskéivel. Többek között ilyen projektekkel neveztek a magyar cégek a Marketing Diamond Awardsra.