2017. október 24.

Magyar vállalatokat díjaztak Dubajban

Október 11-12-én Dubajban rendezték meg a World Sustainability Congress eseményt, melyen a világ számos országából vezető nagyvállalatok vehették át a Global Sustainability Award elismerést.

A Fenntarthatósági Világkongresszus nemzetközi szakmai szervezet, mely az üzleti, non-profit és kormányzati szektorokat bevonva gyűjti, terjeszti és honorálja a világszerte kifejlesztett legjobb fenntarthatósági gyakorlatokat. A Kongresszus évente rendezett konferenciájának idén Dubai adott otthont; az esemény védnöke Mohammed Bin Rashid al Maktoum sejk, az Egyesült Arab Emirátusok miniszterelnöke, Dubai uralkodója volt. A konferencia előadásai és az ott folytatott műhelybeszélgetések évek óta hidakat építenek a nyugati és keleti félteke sokszínű üzleti kultúrái között – az Egyesült Államoktól Németországon és Anglián keresztül Malajziáig és Kenyáig több tucat nemzet képviselteti magát.

“Nagyon örültünk neki, hogy idén nemcsak nagyvállalatok, hanem a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara részvételével szervezet is pályázott Magyarországról. Ez azt mutatja, hogy a nemzetközi mezőnyhöz hasonlóan már itthon is felismerik a fenntarthatóság értékét és integrálják a működésükbe, hiszen az elismerés egy út, ez esetben egy megvalósított stratégia. Magyarország lassanként felzárkózik a globális élmezőnyhöz. Ezek az elismerések ismét azt bizonyítják, hogy a magyar cégek már nem csak tanulni, de kifejleszteni és megosztani is tudnak nemzetközileg versenyképes legjobb üzleti gyakorlatokat.”– mondták a BrandTrend tulajdonosai.

A BrandTrend-del közösen készített pályázatok elismeréseit most a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara mellett a Provident, a Fornetti és a COOP nevében Dubajban vette át dr. Jánosy Zsuzsanna és Kőszegi András, a BrandTrend tulajdonosai, márkatanácsadók.

Szintén újdonság, hogy a sustainable leadership, mint vezetői magatartás itthon is meghonosodni látszik, hiszen idén két vállalattól is elnyerte vezető ezt az elismerést. Szirmák Botond, a Provident vezérigazgatója és Bánhidi Attila regionális kereskedelmi és marketing igazgató vezetése alatt a vállalatok úgy léptek növekedési pályára, hogy az érintettjeikkel közösen törekedtek értékek teremtésére.

A magyarországi vállalatok olyan nemzetközi mezőnyben szerepeltek, ahol többek között a Huawei, Ericsson, SAP, Dubai Airport vezetői vehették át az elismeréseket a különböző kategóriákban.

A BrandTrend társtulajdonosa, dr. Jánosy Zsuzsanna vette át azt a plusz elismerést, amit a a BrandTrend magyarországi, a szervezet partnereként a fenntarthatóságért végzett tevékenységért adott át dr. R. L. Bhatia, a World Sutainability Congress alapítója.

A BrandTrend korábban az alábbi vállalatokkal készített már, mutatott be nemzetköz környezetben és nyert nemzetközi fenntarthatósági elsimeréseket: Lidl, OMV, Hell, E-ON, Richter Gedeon, Coca-Cola és Telenor.