2017. március 07.

Magyar zene a Chanel és az i-D új reklámjában

Borsos Oleg, akit legtöbben a Polar Dear által ismernek, most Harkov nevű zenei projektjével hívta fel magára a figyelmet.

A magyar zenész rögtön nemzetközi sikert ért el, hiszen az ő egyik dalával indították el az i-D és Chanel közös, a női kreativitást ünneplő oldalát. Borsos Oleg (Harkov) „Crowd” című dala szerepel ugyanis a Fifth Sense nevű online magazin beharangozó videójában. Az együttműködés az év elején indult, amikor a londoni alkotók elkezdték keresni a kampányhoz a legmegfelelőbb dallamot.

„Elég menő nevek közé kerültem azáltal, hogy az egyik dalom egy ilyen nemzetközi reklámkampányban szerepelhet. Nem csak azt jó érzés látni, hogy a Crowd mennyire jól megy a képhez, de azt is, hogy egy ilyen produkció részeseként rengeteg olyan emberhez is eljuthat a zeném, akikhez amúgy nem, vagy csak nagyon nehezen”- nyilatkozta Oleg az együttműködés kapcsán.

„A Fifth Sense zenei briefjében kifejezetten olyan mai, kifinomultan minimalista zenét kerestek, amit Oleg a Harkov nevű projektjével csinál. Tudtuk, hogy az ő zenéje nagyon jól működne egy ilyen kampányhoz és szerencsénkre ezt a véleményt a reklám producerei is osztották”- mondta el Szabó Tamás, a Central Publishing zeneműkiadó egyik alapítója. Szabó, aki maga is zeneszerző, és akiről korábban a The Moog együttes énekeseként is hallhattunk már, brit társával, Alick Sethivel a hazai és a nemzetközi piacokra is keres és jogosít zenéket.