2017. március 17.

Magyarországon ad elő Bea Johnson

A hulladékmentes életvitel egyik legjelentősebb képviselője az ECOLIFE magazin meghívására érkezik hazánkba.

A zöld témákra és a fenntartható életmódra fókuszáló hazai ECOLIFE magazin az idei évben indítja útjára a Zöld Hősök című rendezvénysorozatát, ahol ismert magyar és nemzetközi előadók előadásaival próbálják meg közelebb hozni a nagyvárosi lakosság számára a nemzetközileg ökosikk megatrendnek is nevezett életmód különböző aspektusait.

2017. március 22-én a Zöld Hősök előadássorozat első állomásaként Budapestre látogat Bea Johnson francia származású, Amerikában élő blogger és író, a hulladék- és pazarlásmentes életmód egyik legjelentősebb képviselője, aki egy előadás keretében osztja meg tapasztalatait és ötleteit arról, hogyan lehet mindennapjainkból száműzni a szemetet. Mozgalmának lényege, hogy a minőségi választások, és nem a lemondás vezetnek a kevesebb szeméthez otthonunkban és a nagyvilágban.

Bea Johnson Zero Waste Home címmel megjelent könyvét, melyben a szinte teljes hulladékmentességig eljutó útjának kihívásait és megvalósítását is bemutatja a szerző, eddig összesen 13 nyelven adták ki, és több országban bestseller is lett.

A sztárelőadó mellett az est házigazdája a szintén „zöldgalléros” Bombera Krisztina folytat majd kerekasztal-beszélgetést olyan szakemberekkel és cégek képviselőivel, akik valamennyien érintettek a hulladékmentesség témakörében.

Jelen lesz Dorogi Gabriella (Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt.), Erdős László (MTA Ökológiai Kutatóközpont tudományos munkatársa), Kump Edina (környezetvédelmi szakember, hulladékmentes.eu), Urbán Csilla (Humusz Szövetség alelnöke) és Vadon János (televíziós és rádiós műsorvezető, Reggeli Show).

Az esemény weboldala itt érhető el.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.