2017. október 11.

Már külföldre is adhatunk el online

Új üzleti lehetőség nyílik a vaterázók számára.

Több ezer dolláros konzoljátékok, LEGO figurák és sok hasonló, elképesztő összegeket érő tárgy cserél gazdát nap mint nap az online piactereken világszerte, amelyekről első ránézésre nem is gondolnánk, hogy milyen sokat érnek. Mostantól számos külföldi országból lehetőség nyílik regisztrálni a Vaterára, ami az itthoni eladók számára új piaci lehetőséget jelent: szinte egész Európa és Észak-Amerika, valamint Oroszország és Izrael lakosai is potenciális vevőkört jelenthetnek. Emellett a piactér a külföldre történő szállításra is kedvező megoldást biztosít.

A nemzetközi online kereskedelemhez elengedhetetlen a bizalom és a biztonság. Ezt a csomagbiztosítás mellett a felhasználói értékelési rendszer nyújtja. „A Vaterán jelenleg 7 százalék körül mozog a külföldről érkező látogatók aránya, ám a nemzetközi terjeszkedéssel erős növekedésre számítunk e tekintetben. Ehhez az első lépés a külföldről történő regisztrációk lehetőségének megteremtése és az SMS-alapú ellenőrzés kibővítése, valamint a kedvező szállítási feltételek biztosítása volt. Emellett természetesen már az angol nyelvű oldalon is dolgozunk, ami hamarosan elérhető lesz” – mondta Szanitter Áron, a Vatera ügyvezető igazgatója.

Nemcsak a regisztráció vált elérhetővé külföldről a Vaterán, hanem a szállítási lehetőségek is bővültek. A Vaterafutár immár 24 európai országba kínál szállítást, köztük az Egyesült Királyságba és Németországba is, az eddigieknél sokkal kedvezőbb áron. A listán szereplő desztinációk száma folyamatosan bővül, és nemsokára a tengerentúlra is lehet majd csomagot küldeni.

A Vaterafutár szolgáltatását továbbá nem csupán eladáskor érdemes igénybe venni, hanem bármilyen külföldi és belföldi csomagküldés esetén. A szállíttatás ugyanis jóval kedvezőbb áron működik az oldalon keresztül, mintha közvetlenül rendelnénk futárt. Sőt, még a postai csomagszállításnál is olcsóbb, nem mellesleg pedig gyorsabb is ez az opció.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.