2012. november 08.

Már lehet jelentkezni a 2. EAC képzésre

A MAKSZ tagügynökségei második alkalommal jelentkezhetnek a hat modulból álló, Európa-szerte egységes online ügynökségi képzésre.

A MAKSZ tagügynökségei második alkalommal jelentkezhetnek a hat modulból álló, Európa-szerte egységes online ügynökségi képzésre. A programot az EACA hirdetette meg azzal a céllal, hogy a fiatal ügynökségi munkatársak számára átfogó képet adjon a reklámszakmáról. A MAKSZ 2013. február 11-ig várja a regisztrációkat.

Az EAC (European Advertising Certificate) egy alapszintű ügynökségi képzés, melynek célja, hogy a szakmában még újoncnak számítók szert tehessenek azokra az ismeretekre, amelyek birtokában a mindennapi feladataikat szélesebb rálátással, ezáltal hatékonyabban végezhetik el. Magyarországon a MAKSZ hirdeti meg a képzést, a tanfolyamon a szövetség tagjainak olyan kollégái vehetnek részt, akik kevesebb, mint két éve dolgoznak a reklámszakmában.

A képzés 25-30 órányi önálló online tanulásból áll, majd egy 3 órás írásbeli vizsga következik, amelyet 2013. február 25-én az EACA összes tagországában egyszerre tartanak meg. Az online órák nem járnak semmilyen költséggel, de a vizsga 220 euró/fő áron tehető le.

A tanfolyam teljes anyaga hat modulból áll, amelyek abban segítenek, hogy a tanfolyam résztvevői jobban átlássák a reklámszakma olyan folyamatait is, melyek a napi munkavégzés során nem kerülnek előtérbe, hanem sokkal inkább a háttérben zajlanak. Emellett a különböző briefek értelmezése, a kreatív elképzelések megvalósítása, vagy éppen az ügyfelek üzleti folyamatainak megértése is a tanagyag részét képezi.

Az első EAC képzésen 338 résztvevő vizsgázott sikerrel, szerzett kreditet vagy más elismerést.

A képzésen való részvétel regisztrációhoz kötött, melyről további információ Móra Esztertől kérhető az eszter@maksz.com e-mail címen.