2017. november 27.

Már magyar nyelven is elérhető a Pénzügyi Foci

A Visa új online oldala, a visapenzugyifoci.hu játékos formában segíti a diákokat, hogy bővítsék pénzügyi tudásukat.

A Visa mostantól magyar nyelven is elérhetővé teszi Pénzügyi Foci játékát, amely segítségével a diákok különböző kategóriában mérhetik össze pénzügyi tudásukat, és versenyezhetnek a többi játékossal a virtuális nemzetközi porondon.

A Visa 2014-ben a FIFA világbajnoksághoz kapcsolódóan mutatta be a Visa globális, Financial Soccer elnevezésű online játékát, amelynek magyar nyelvű változatával, a Pénzügyi Focival már a hazai diákok is tesztelhetik tudásukat.

Az OECD kutatása arra mutatott rá, hogy a hazai lakosság továbbra is átlag alatt teljesít pénzügyi tudatosság szempontjából. Például, 2016-ban a háztartások csupán 25 százaléka rendelkezett saját költségvetéssel, amely Magyarországot az utolsó helyre rangsorolja globálisan. Ezen adatok javulásának érdekében, a Visa elkötelezte magát, hogy Pénzügyi Foci online oktatójátékát magyar nyelven is elérhetővé tegye, ezzel támogatva a magyarok pénzügyi tudásának fejlesztését.

A több modulból álló Pénzügyi Foci számos oktatási módszertant vegyít, hogy a játék könnyen integrálható legyen az iskolák meglévő tanmenetébe. A diákok a különböző foci-kihívásokon keresztül olyan témákról tanulhatnak, mint a megtakarítás, költségvetés készítése, pénzügyi célok meghatározása, és a hitelek helyes felhasználása, és mindeközben azért is versengenek, hogy Magyarország minél jobb helyezést érjen el a Pénzügyi Foci nemzetközi ranglétráján.

A magyar nyelvű oldalt a Visa a Közép-európai Brókerképző Alapítvánnyal (KEBA) közreműködve hozta létre, a játék népszerűsítésben az iskolák felé pedig a KEBA mellett a Pénziránytű Alapítvány vállalt aktív szerepet.

Címkék: gazdaság visa oecd

Szűrőprogramot támogat a Danone Magyarország

12 órája

2018-ban ismét országjáró körútra indul Magyarország átfogó egészségvédelmi programjának speciális szűrőkamionja. A legnagyobb nemzeti szűrőprogramhoz idén a Danone kiemelt stratégiai partnerként csatlakozik.

Új ízvilág a Drehertől

12 órája

A fővárosi főzde kínálatában is megjelent az első felsőerjesztésű variáns. A Pale Ale ráadásul jól illeszkedik a kommunikációs platformhoz is.