2017. november 27.

Már magyar nyelven is elérhető a Pénzügyi Foci

A Visa új online oldala, a visapenzugyifoci.hu játékos formában segíti a diákokat, hogy bővítsék pénzügyi tudásukat.

A Visa mostantól magyar nyelven is elérhetővé teszi Pénzügyi Foci játékát, amely segítségével a diákok különböző kategóriában mérhetik össze pénzügyi tudásukat, és versenyezhetnek a többi játékossal a virtuális nemzetközi porondon.

A Visa 2014-ben a FIFA világbajnoksághoz kapcsolódóan mutatta be a Visa globális, Financial Soccer elnevezésű online játékát, amelynek magyar nyelvű változatával, a Pénzügyi Focival már a hazai diákok is tesztelhetik tudásukat.

Az OECD kutatása arra mutatott rá, hogy a hazai lakosság továbbra is átlag alatt teljesít pénzügyi tudatosság szempontjából. Például, 2016-ban a háztartások csupán 25 százaléka rendelkezett saját költségvetéssel, amely Magyarországot az utolsó helyre rangsorolja globálisan. Ezen adatok javulásának érdekében, a Visa elkötelezte magát, hogy Pénzügyi Foci online oktatójátékát magyar nyelven is elérhetővé tegye, ezzel támogatva a magyarok pénzügyi tudásának fejlesztését.

A több modulból álló Pénzügyi Foci számos oktatási módszertant vegyít, hogy a játék könnyen integrálható legyen az iskolák meglévő tanmenetébe. A diákok a különböző foci-kihívásokon keresztül olyan témákról tanulhatnak, mint a megtakarítás, költségvetés készítése, pénzügyi célok meghatározása, és a hitelek helyes felhasználása, és mindeközben azért is versengenek, hogy Magyarország minél jobb helyezést érjen el a Pénzügyi Foci nemzetközi ranglétráján.

A magyar nyelvű oldalt a Visa a Közép-európai Brókerképző Alapítvánnyal (KEBA) közreműködve hozta létre, a játék népszerűsítésben az iskolák felé pedig a KEBA mellett a Pénziránytű Alapítvány vállalt aktív szerepet.

Címkék: gazdaság visa oecd

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.