2017. augusztus 28.

Marketing és médiamenedzser képzést indít a Werk

Az új képzés első félévében a résztvevők átfogó ismereteket szerezhetnek az online marketing, illetve a média területeiről.

2017. szeptember közepén a Werk Akadémia elindítja Online marketing és médiamenedzser képzését, amely gyakorlati útmutató kíván lenni az online világ megismeréséhez és annak működéséhez, működtetéséhez. A két féléves tanfolyam során a jelentkezők megismerkedhetnek a weboldalak működésével, a legfontosabb webanalitikai szoftverekkel és azok használatával, a hazai média működésével, a médiapiaccal, az e-kereskedelemmel, a munkáltatói márkaépítéssel, a blogolás, a vlogolás titkaival.

Az oktatók között megtalálható Szabó Fruzsina vezetőszerkesztő, Ormós Zoltán online jogi szakértő, Varga Zsolt senior grafikus, Tóth Ákos termékmenedzser. A képzés szakmai partnere az eduline.hu.

A képzés résztvevői a szerkesztőségi munkába is betekinthetnek: a cél az, hogy az elméleti alapok megismerése után képesek legyenek önálló írások gondozására, különbséget tudjanak tenni a PR cikk, a natív hirdetés és a sajtóközlemény között, megismerjék a klasszikus és az online hírgyártás folyamatát. Szó lesz a legfontosabb e-commerce jogi szabályokról, sajtóetikai ismeretekről, esettanulmányokkal, gyakorlati ismeretekkel megfűszerezve.

A hallgatók két hatékony marketingeszköz használatát is megtanulhatják: az infografika készítési technikákat és eszközöket, valamint videókészítést is tanulhatnak, megtudhatják, hogyan érdemes menedzselni egy YouTube-csatornát.

Azok, akik az online médiamenedzseri szakirány mellett döntenek, átfogó képet kapnak az online marketingről és a médiapiacról, betekinthetnek egy-egy online újság életébe, a félév elvégzése után képesek lesznek eligazodni az online média világában, akár szerkesztőségi, akár termékoldali feladatok ellátásáról legyen szó, de szövegírási és prezentációs technikákat is elsajátítanak, így a képzés azok számára is hasznos, akik ügynökségi területen szeretnének elhelyezkedni.