2011. május 24.

Marketinges divíziót alapított a Condé Nast

Az új részleg révén a hagyományos reklámbevételeken túl is szeretne pénzt szerezni a Glamour és a The New Yorker kiadója.

Az új részleg révén a hagyományos reklámbevételeken túl is szeretne pénzt szerezni a Glamour és a The New Yorker kiadója.

Condé Nast Ideactive néven alapított új divíziót a többek között a Glamourt és a The New Yorkert is jegyző médiacég. Az új részleg a hagyományos reklámbevételeken túl is kiterjesztené az üzletet - írja az AdAge.com.

Az Ideactive divízió fogja össze ezentúl azokat a kreatív, digitális, marketing szolgáltatásokat, amelyeket a Condé Nast már eddig is nyújtott a hirdetőinek. A divízió ugyanakkor erőteljesebben fókuszál azon területekre, amelyek egyáltalán nem kötődnek a hagyományos reklámhoz, illetve az erre szánt büdzsékhez.

Lou Cona marketingigazgató elmondta: kifejezetten a nem médiás büdzsékre hajtanak a divízió létrehozásával. A lépés arról is szól, hogy a kiadó szeretné partnerként pozícionálni magát a márkatulajdonosok felé, ehhez azonban többet kell nyújtania, mint reklámhelyeket.

A marketing területen való terjeszkedés nyilván adja magát, hiszen a kiadói hátterű médiacégeknek rendkívül sok adata van az előfizetőkről, nem beszélve a minőségi tartalmakat szállítani képes szakemberekből álló kapcsolati hálójukról.