2017. június 13.

Másfél milliót gyűjtött gyerekek számára az Amway

Budapesten, Gyöngyösön, Szegeden és Vácon több mint ezren bringáztak azért, hogy beteg gyerekeken segítsenek.

Több mint ezer önkéntes, 1,5 millió forint adomány: az Amway június 11-én ismét országos kerékpáros akcióval segítette a beteg gyermekek gyógyulását.

A népszerű kezdeményezés négy éve indult Budapesten: az első Tour de Bókay jótékonysági kerékpározást a Bókay Gyermekklinika 175. évfordulója alkalmából hagyományteremtő céllal, 2014-ben rendezték meg, melyhez az Amway Hungária főtámogatóként csatlakozott. A biciklis akció célja az volt, hogy a résztvevők tíz kilométer kerekezéssel és jelképes nevezési díjjal támogassák a kórház munkáját. Az akció akkora sikert aratott, hogy az Amway és üzleti partnerei Budapest mellett országszerte több helyszínen is megszervezték az adománygyűjtő bringázást, ezzel segítve még több kisgyermek gyógyulását. Idén Budapesten, Gyöngyösön, Vácon és Szegeden összesen ezren pattantak nyeregbe, hogy minél több kis betegnek adjanak esélyt a felépülésre. Az akcióhoz Pécs városa is csatlakozik, ahol június 18-án rendezik meg a kerékpáros jótékonysági felvonulást, a Dóri Ház támogatására.

A résztvevők Budapesten a Bókay Gyermekklinikát segíthették, Vácon a Jávorszky Ödön Kórház, Gyöngyösön a Bugát Pál Kórház, Szegeden pedig a Fogyatékosok Nappali Intézménye javára ajánlhattak fel adományokat, melyet az Amway megduplázott. A biciklis akció eredményeként összesen 1,5 millió forint gyűlt össze beteg gyermekek gyógyítására.

„Büszkék vagyunk a jótékonysági kerékpáros akció eredményeire. Idén több mint 1000 résztvevő segítségével összesen 1,5 millió forinttal tudtuk támogatni a beteg gyerekek gyógyítását. Népszerű jótékonysági sportprogramjainkkal, a nyári kerékpározással és az őszi gyaloglással minél több kisgyermeknek szeretnénk segíteni a jövőben is” – mondta el Törőcsik Dalma, az Amway Hungária vállalati kapcsolatokért felelős vezetője.