2017. június 20.

Második magyar aranyat hozta el a HPS Cannes-ból

Medina Paloma és Hadnagy Luca aranyat nyertek a harminc év alatti szakemberek számára szervezett Young Lions PR kategóriájában.

A Cannes Lions International Festival of Creativity, rangos nemzetközi reklámverseny és díjátadó történelme egészen 1954-ig nyúlik vissza. Az évek során a reklámszakma különböző területeivel, és számos egyéb aktivitással kiegészült esemény minden évben a kreatívipar legjobbjait várja.

A harminc év alatti szakemberek számára rendezett Cannes Young Lions verseny 1995 óta része a kreatívipar globális ünnepévé vált Cannes-i fesztiválnak, melyre a kijutás feltétele a nemzeti fordulóban aratott győzelem.

Hadnagy Lucának és Medina Palomának a verseny hagyományai szerint a feladat átvétele után 24 óra állt rendelkezésére, hogy a nemzetközi zsűri előtt prezentálandó koncepciót kidolgozza. A brief idén is olyan humanitárius katasztrófahelyzetet helyezett a középpontba, mely tízből kilenc vészhelyzethez hasonlóan világszerte láthatatlan marad, nem kerül be a hírekbe.

Medina Paloma és Hadnagy Luca

Medina Paloma és Hadnagy Luca, a HPS reklámügynökség PR szakemberei az első magyarok, akik a Young Lions 22 éves története során megnyerték kategóriájukat, de a Cannes-i Fesztivál több mint hatvan éves története során is mindössze a második ügynökség lett így a HPS, akik első helyezést ünnepelhettek a legendás Cannes-i színpadon.