2020. május 28.

Matterkind: új néven és új vezetővel folytatja a Cadreon

2020. május 5-én megalakult a Matterkind, az Interpublic Group (IPG) média és marketing technológiai egységének a Kinessonak az új vállalata.

A Matterkind kibővített és továbbfejlesztett célozható media aktivációs megoldásokat (ún. addressable média megoldások) és tanácsadási szolgáltatásokat nyújt, mely a közönségek megszólításánál és bevonásánál az embereket helyezi előtérbe, és jól értelmezhető valós üzleti eredményekre fókuszál csatornákon átívelően és azokon belül is.

A Matterkind megalapítása egy átalakulási folyamat harmadik állomása: az IPG által korábban felvásárolt Acxiom adatainak és a Kinesso piacvezető marketing technológiai fejlesztéseinek kiaknázásával a Matterkind lehető teszi a célozható aktivációt és közönség-fókuszú kampánykezelést a digitalis térben.

Az Acxiom és Kinesso révén a Matterkind okosabb, gyorsabb és hatékonyabb megoldásokat és eredményeket szállít. A korábbi Cadreon márkanév és szakértői csapat globálisan Matterkind néven folytatja mostantól.

A Matterkind közép- és kelet-európai központjának vezetésével Szeder Pétert bízták meg. Ács Tamás, a Cadreon CEE korábbi vezetője április közepén távozott a cégtől, karrierjét a K&H Banknál folytatja.

Péter több mint 20 éve dolgozik az IPG Mediabrandsnél és elődeinél. A UM Interactive online médiatervezőjeként kezdte pályáját, majd pár éves nemzetközi médiakoordinációs és offline médiatervezői tapasztalatszerzés után a Universal McCann digitális vezetője lett. 2008-ban a Havas Médiánál a digitális médiadivízió megalakításánál volt jelen, majd visszatért az IPG-hez, és az akkor megalakuló Fastbridge, majd később a REPRISE digital account directoraként dolgozott. Számos új szolgálatás és fejlesztés hazai bevezetésében vett részt (ökonometria modellezés, attribúciós modellezés, ügynökségi adatvizualizációs projektek). 2011. decemberében már programmatic kampányt szervezett a UPC megbízásából, és aktívan támogatta a Cadreon CEE megalapítását, segítette az indulását. Közel 10 éve a MAKSZ oktatási munkacsoportjának tagja, szervezi az egyetemi és főiskolai képzéseket, rendszeres előadásokat tart felsőoktatási intézményekben, konferenciákon, ügynökségi és ügyféltréningeken.

Feladata lesz a Matterkind megoldásainak piaci bevezetése, a megkezdett ügyfél- és ország expanzió további fejlesztése, beleértve a hazai szolgáltatás erősítését és a régiós központ EMEA szintre emelését is, amivel a budapesti iroda szerepe tovább erősödik.

Szeder Péter, Head of Matterkind CEE: “Nagy örömmel és lelkesedéssel veszem át a Matterkind CEE vezetését. Számos újdonság bevezetését tervezzük a következő időszakban, az egyre erősödő globális partnerkapcsolataink menedzselése pedig izgalmas kihívást jelent a számomra”

Erős Attila, Chief Digital Officer, IPG Mediabrands: „A Cadron CEE a globális hálózatunkon belül az egyik legjelentősebb, legfontosabb operáció lett az elmúlt 4 évben a jelentős regionális expanzió eredményeképp. Az utóbbi időben pedig több globális ügyfelünk régiókon átívelő programmatic központjává váltunk. A Matterkind megalakulásával ennek a megkezdett útnak a továbbvitelére Ács Tamás távozása után Szeder Péter a legalkalmasabb, aki a széleskörű digitális tapasztalatával, illetve a hálózatunkon belüli ismertségével, kedveltségével rendkívüli módon tudja támogatni ezt a törekvést.”

Ezzel párhuzamosan a napi működésben régóta terveztünk – és a méretünk is indokolja már – egy operatív vezetői pozíció létrehozását, amire Brecska Pétert, a Matterkind CEE kampány menedzseri csapatának vezetőjét nevezzük ki. Új pozíciójában a csapat zökkenőmentes működéséért, és a továbbra is a világ élvonalába tartozó célozható media aktivációs (addressable) tudás fejlesztéséért felel.

“A leköszönő Ács Tamásnak kiemelkedő szerepe volt abban, hogy a kezdeti sikeres évek után egy új, a korábbinál még eredményesebb pályára állította a Cadreont. Neki köszönhetően több, a hazai piacon máig egyedülálló szolgáltatással jelenhettünk meg és a kezdeti néhány országbó álló portfóliónk is 14 országosra bővült. Köszönjük Tamás munkáját és sok sikert kívánunk neki!” – mondta Erős Attila.

Kutatást készített az IKEA

1 napja

A magyarok 61 százaléka szerint a magáncégeknek aktív szerepet kell vállalniuk a zöld megújulás népszerűsítésében.