2010. május 13.

Média Hungary-vita – újratöltve

Egy nap alatt a harmadik csörtét vívta a Club Tihany és a Média Hungary. Késő este még jött egy viszontválasz Tihanyból.

Egy nap alatt a harmadik csörtét vívta a Club Tihany és a Média Hungary. Késő este még jött egy viszontválasz Tihanyból. A kérdés csak az, kinek ártott – ha ártott - a szócsata. A Balaton-felvidéki helyzet mindenesetre fokozódik.

Az üdülőkomplexum üzemeltetőjének szerda esti – az MH-sajtótájékoztatóra reagáló - közleménye szerint „a Club Tihany Zrt. részéről soha nem történt szerződésbontás, mivel nem volt szerződés”, ugyanakkor a társaság az első pillanattól kezdve a megegyezésre törekedett, vagyis arra, hogy a velük „hivatalos, cégszerű szerződést kötött megrendelő és a Média Hungary-t szervező cég üzleti érdekei lehetőleg egymásra tekintettel érvényesüljenek”.

Ezért – írják – személyes találkozót kezdeményeztek a főszervezővel, de ettől Csermely Ákos mereven elzárkózott, minimális kompromisszumkészséget sem tanúsított. Szerintük az MH-t gondozó Csermely „az első pillanattól kezdve pontosan tudta, hogy melyik az a cég, amelynek hónapokkal korábban szerződése volt a Club Tihany Zrt.-vel, amely szerződés kizárja a Média Hungary megrendezését a Club Tihanyban. Az adott cég tulajdonosát, ügyvezetőjét Csermely Ákos Úr évek óta ismeri”.


„Határozottan visszautasítjuk Csermely Ákos rágalmazással felérő utalását, amely szerint az elmúlt napokban a szervezők politikai jellegű fenyegetéseket kaptak. Csermely Ákos ezen állítása nyilvánvalóan rosszhiszemű, és az érintett felek lejáratására irányul, amelynek súlyos jogi következményei lehetnek” – közlik, megtoldva ezt azzal, hogy ők most is megállapodásra törekedtek, „annak ellenére, hogy a szervezők magatartása már korábban is sok kívánnivalót hagyott maga után”.

A Club Tihany szerda reggel jelentette be, hogy nincsen szerződésük a konferenciát szervező céggel. Pár órával később Csermely azt közölte: Tihany helyett Balatonfüreden rendezik meg az eseményt. Az őt képviselő ügyvéd szerint egyébként egyoldalú szerződésbontás az, amit a Club Tihany tett. Már csak azért is, mert Csermely birtokában van az az e-mail, amelyben az üdülőközpont eláll a velük kötött szerződéstől. A jövő heti konferencia után döntenek arról, hogy indítanak-e kártérítési pert a történtek miatt.