2013. április 05.

Médiapiac-Kutatás konferencia: közel 400 résztvevő Tapolcán

Az idei Médiapiac konferencia mottója: Rendszerváltás a médiában. A Kutatásé: Ügyfélközpontú kutatás.

A Médiapiac.com immár harmadik alkalommal rendezi meg Tapolcán a Médiapiac-Kutatás kettős konferenciát. A rendezvény látogatottsága évről évre nő, a regisztrált résztvevők száma idén már közel 400 fő. Az idei Médiapiac konferencia mottója: Rendszerváltás a médiában. A Kutatás konferencia Ügyfélközpontú kutatás címmel kerül sorra.

Már a tavalyi rendezvény, az Integráció kora előadói is kimondták: az álmodozások kora lejárt. Minden korábbinál nagyobb hangsúlyt kapnak a napi munkában a ’ció végű hívószavak, a racionalizáció, a modernizáció, a koncentráció, a diverzifikáció. A konfrontáció helyét viszont átveszi a kooperáció.

Egyre többen gondolják: a 2013-as év forradalmi változásokat hozhat a médiapiacon. De tudjuk, a forradalom néha felfalja a saját gyermekeit. Kik lesznek a győztesek, a túlélők? Milyen stratégiával lehet alkalmazkodni a változó világhoz?

A nyitó plenáris ülés előadói a médiapiac „legforróbb” témáival foglalkoznak, a médiamérés és a médiafogyasztás új eszközeivel, a tartalomipar új modelljeivel, a médiacég fogalmának átalakulásával, a modernizáció konkrét lépéseivel, a média jövőképével. Ebben a blokkban ismerhetik meg az MRSZ reklámköltés-adatait is.

Délután két szekció is foglalkozik tartalmi és terjesztési kérdésekkel: az elsőben a lapkiadói ipar, a másodikban a televíziós piac meghatározó szereplői osztják meg gondolataikat a közönséggel. Az ezekkel párhuzamosan futó reklámpiaci szekcióban a média, az ügynökségek és a megbízói oldal reprezentánsai beszélnek piacról, trendekről, stratégiákról és bevételnövelésről.

Szerda délelőtt újabb két szekció kerül sorra: a marketingkommunikációs szakemberek ezúttal az FMCG szektorból mutatnak be esettanulmányokat, míg a tartalomipari szekció előadói napjaink egyik kulcsszavát, a „prémium” fogalmát járják körül.

A Médiapiac konferenciával párhuzamosan most másodszor megrendezett Kutatás konferencián a megrendelőké a főszerep. Az előadók jelentős magyar és nemzetközi vállalatok kutatás-fogyasztói. A közönség első kézből hallhat a piackutatással kapcsolatos elvárásokról, igényekről, vállalati reakciókról.

A két konferencián több mint száztíz előadó osztja meg tudását, tapasztalatait a hallgatósággal.

Ismert sztárokkal kampányol a Samsung

38 perce

Nánási Pál készített magazinokba illő fotókat Dobó Ági, Henry Kettner, Kovács Rami, Ördög Nóra, Nagy Dani, Nessaj, és Török Ábel márkanagykövetekről.