2017. március 14.

Médiavásárlás mesterséges intelligenciával

Egy fehérneműmárka a korábbi ügynöksége helyett az Adgorithms Albert nevű AI-ját választotta médiatervezőnek és -vásárlónak.

A Cosabella növekedése 2016-ban megszakadt, ezért radikális változtatásokról döntöttek. Az általuk választott Albert gépi tanulási algoritmusait az email, mobil, kereső, közösségi média és display területen is be lehet vetni. A marketingeseknek a földrajzi célzást, a csatornákat és a célcsoportokat kell bevinniük a rendszerbe, valamint meg kell határozni a büdzsét és a megtérülésre vonatkozó KPI-okat. „Ezután Albert hoz meg minden döntést” – mondja Courtney Connell, a Cosabella marketingigazgatója. Az AI azonosítja a célokat és a kulcsszavakat, mozgatja a pénzeket a csatornák között, bonyolítja a liciteket és a vásárlásokat, valamint a csalást is felismeri, de képes ígéretes mikroszegmensek azonosítására is. A kampányokat is önállóan tervezi, például kicseréli a kreatívot, ha a korábbi már elfáradt, illetve visszajelzést ad a jobban működő kreatív-típusokról is. Az eredményekről dashboardon számol be a marketingeseknek. A jobb hatásfok érdekében Albert más forrásokból, például eDM-szolgáltatóktól származó adatokat is fel tud dolgozni.

A márka három hónap alatt 336 százalékos javulásról számolt be a reklámköltés megtérülésében. Negyedik negyedéves értékesítésük 155 százalékkal nőtt, a tranzakciók száma 1500-zal lett több, melyek egyharmada új vásárlóktól érkezett. A Facebook esetében az első hónapban a reklámok megtérülése 565 százalékkal nőtt, míg a negyedéves periódus végére 2000 százalékkal emelkedett a konverziók száma.

Nem ez az első eset, hogy Albert elvette egy ügynökség munkáját. Bár az eszköz alapvetően a csekélyebb lehetőségekkel bíró, házon belüli eszközökkel nem rendelkező kisebb vállalatokat célozza, már nagyobb FMCG-márkának is esett rá a választása – számol be Or Shani, az Adgorithms vezérigazgatója. „Mindenki ügynökséggyilkosnak hív minket. Fenyegetést jelentünk számukra, ez nem kétséges, mert kiemelünk a kirakósból olyan darabokat, amelyeken sok pénzt keresnek” – mondja.

(Forrás: AdExchanger)

Mentes gasztrofesztivált rendeznek Budapesten

1 napja

Minden ételallergiás szabadon és bátran kóstolhatja meg a számára legizgalmasabb gasztronómiai újításokat és kedvenc ételeit egy különleges kétnapos fesztiválon 2019. február 23-án és 24-én Budapesten.