2012. november 06.

Még idén megállapodnának a Népszabadság eladásáról

A Szabad Sajtó Alapítvány nemrégiben küldte el a válaszokat a Ringier korábban feltett, az ügyletet érintő kérdéseire - írja a Napi Gazdaság.

A Szabad Sajtó Alapítvány nemrégiben küldte el a válaszokat a Ringier korábban feltett, az ügyletet érintő kérdéseire - írja a Napi Gazdaság.

Még az idén megállapodna a Népszabadság Zrt. 27,69 százalékos tulajdonrészével rendelkező Szabad Sajtó Alapítvány a többségi tulajdonosRingier-vel a részvénycsomag megvásárlásáról − mondta a Napi Gazdaságnak Kránitz László, az alapítvány kuratóriumi elnöke. Az alapítvány a közelmúltban küldte el a Ringier − formálisnak nem tekinthető − kérdéseire a válaszokat, erről azonban üzleti titokra hivatkozva Kránitz László nem árult el részleteket a Napi Gazdaságnak.

A HVG.hu korábban arról írt, hogy a Népszabadság többségi tulajdona 1,5 milliárd forintért cserélhet gazdát. A svájci tulajdonos feltételei között szerepel egy legalább ötéves szerződés a Ringier nyomdájával, határidő nélküli megállapodás a szintén Ringier-érdekeltség Médialoggal lap­terjesztésre, illetve a cég köny­velésének, pénzügyeinek intézésére. Az alapítvány az aláíráskor 3 millió forintot fizetne, 2015 és 2025 között pedig a kiadó nettó árbevételének öt százalékát. A hírek szerint a Ringier a nyomdája felé fennálló több mint 1,5 milliárd forint tartozást is elengedné, ezért cserébe a Népszabadságnak át kell adnia tulajdonrészét a Médialogban. Erről Kránitz László szintén nem kívánt nyilatkozni a gazdasági lapnak.