2019. november 20.

Meg kell érteni az emberek problémáit, és a köré tervezni – ez az experience design

A Mckinsey & Company egy újfajta emberközpontú design-üzleti módszert mutatott be a BrandFestival-on.

A Budapest Music Center színpadán egymásnak adták a mikrofont a nemzetközi előadók az BrandFestival első napján. Indy Saha a Mckinsey & Company-tól arról beszélt, milyen fontos a fogyasztó szempontjából megközelíteni a marketinget.

Az általuk alkalmazott élményalapú tervezés figyelembe veszi a fogyasztó igényeit és vágyait, és valódi értéket ad. Szemben a marketing kommunikációval, amely a figyelemfelkeltésre koncentrál, az experience design arra fókuszál, amit adni tud.

Ehhez az ember irányából kell megvizsgálni minden kérdést: meg kell érteni a fogyasztók problémait, és a köré tervezni, új flowt teremteni. Az, hogy az emberek mit akarnak csinálnak, mire vágynak, nem változik, csak az, hogy hogyan akarják csinálni. Ezt a hogyant kell újraalkotni.

Ebben segít a dupla gyémánt módszer, amelyet lényegében két egymás mellé állított rombusz jelképez. Az egyik rombusz a megoldandó problémát, a másik pedig a lehető legjobb megoldást rejti. A rombusz alakzat azt szimbolizálja, hogy mindkét oldal esetében először ki kell tágítani a gondolkodásmódot – hogy megértsük a problémát, jól körül kell járni azt -, majd be kell szűkíteni, fókuszálni kell a figyelmünket – hogy megtaláljuk azt a részproblémát, amely megoldást igényel. A megoldás oldal ugyanezt a folyamatot járja végig. Ki kell tágítani a horizontot, hogy az összes létező lehetséges megoldást lássuk, majd ki kell választani a legjobbat.

Az experience design nem csak hasznos, komoly üzleti értéke is van. Mert, ahogy Indy Saha fogalmaz: a dolgoknak nem kell elromolniuk ahhoz, hogy javítani lehessen rajtuk.

A Republic a Scitec lead ügynöksége

1 napja

A Scitec márka megerősítéséhez a reklámügynökség stratégiai és branding területen szerzett kiemelt tapasztalata szolgál biztosítékul - írják.