2011. március 09.

Még lehet nevezni a Cannes Lions fesztiválra

Március 11-ig lehet a nevezéseket leadni a magát idén reklámfesztiválról a kreativitás ünnepévé átpozicionáló rendezvényen.

Március 11-ig lehet a nevezéseket leadni a magát idén reklámfesztiválról a kreativitás ünnepévé átpozicionáló rendezvényen.

Március 11-ig  nevezhet még a szakma a Cannes Lions 2011 fesztiválra, amely idén új díjjal (az év ügynökségi holdingja) és új pozicionálással is jelentkezik. Utóbbi lényege, hogy mostantól nem annyira a reklámok, hanem tágabb értelmezésben a kreativitás kerül előtérbe. Minket érintő hír, hogy a fesztivált 2011-2012-ben itthon a MAKSZ képviseli.

A Cannes Lionst idén 58. alkalommal rendezik meg, az eseményre június 19-25. között kerül sor. Az ügynökségek 13 kategória közül választhatnak: film, sajtó, közterület, direkt, média, cyber, rádió, promóció, integrált, design, PR, film craft és hatékonyság. Emellett az év ügynökségét és az év holding cégét, illetve a kreatív hatékonyságot is díjazzák.

A Cannes Lions fesztiválon az elmúlt hat évben Magyarország 217 nevezéssel képviseltette magát. Régiónkból hazánk a 6. legtöbb pályázatot benyújtó ország, az első Lengyelország 795 nevezéssel. Tavaly a világ 95 országából 24 ezer nevezés érkezett, ebből 29 projektet nyújtottak be magyarországi nevezők.

 

Címkék: cannes lions maksz