Miközben világszerte egyre több nemzetközi márka kommunikál a melegeknek, addig hazánkban elutasítók a médiafelületek tulajdonosai a homoszexualitást megjelenítő vagy kifejezetten a meleg közösségnek szánt reklámokkal kapcsolatban – állítja egy érintett cég.

A reklámtörvényre hivatkozva tagadta meg legutóbb egy melegeknek szóló online társkereső hirdetését a BKK járművek reklámfelületeit is értékesítő egyik ügynökség, mivel azt a fiatalkorúak szellemi, érzelmi vagy erkölcsi fejlődésére károsnak ítélte meg.

A kreatív az idén már 14 éve létező Melegrandi.hu társkereső oldal megújulását hirdette volna. „Szeretnénk úgy kommunikálni a Melegrandi.hu társkereső oldalt, mint bármelyik más terméket vagy szolgáltatást” – fejtette ki Weiler Péter, a – több célcsportnak szóló - társkereső oldalakat üzemeltető Dating Central Europe Zrt. vezérigazgatója. „Talán ez lett volna az első olyan kampány a magyar reklámpiacon, ami mainstream felületeken, kifejezetten melegeknek szól. Szomorúak vagyunk amiatt, hogy a fővárosi buszokon nem jelenhetünk meg, de még nem adtuk fel. Örülnénk neki, ha valamelyik médiacég a melegek mellé állna és lehetővé tenné, hogy ugyanúgy hirdethessünk melegeknek szóló szolgáltatást, mint akár egy FMCG terméket vagy bármely más nagyközönségnek szóló szolgáltatást.”