2018. január 08.

Még tart a jelentkezés a K&H vetélkedőjére

A pénzügyi kalandban 3-5 fős csapatokban, négy fordulón mérhetik össze tudásukat a diákok. A nevezéseket 2018. január 19-ig fogadják.

Számos általános iskolában még mindig hiányoznak alapvető, az oktatáshoz elengedhetetlen eszközök, hiányos a könyvtári kínálat, és még sorolhatnánk. Ugyan már majdnem minden iskolában van legalább egy digitális tábla, egy teljes iskolaközösség oktatásának kiszolgálásához egy ilyen eszköz még korántsem elég - írják a közleményben.

„Egy alapvetően jól felszerelt iskolát is mindig tovább lehet fejleszteni. A megfelelő infrastruktúra, oktatási eszközök és játékok megléte, illetve azok korszerűsége időről időre felmerülő probléma. A K&H Vigyázz, kész, pénz! program létrehozásakor arra is törekszünk, hogy a pénzügyi tudás átadása mellett a tanulás körülményeit, valamint a fiatalok technológiához való közelségét is javítsuk; mégha digitális bennszülöttekről is beszélünk. Ahogy a mobilbankolás, úgy a drón, a VR szemüveg vagy a tablethasználat alapvetővé fognak válni a mindennapi életben, méghozzá rövid időn belül” – mondta Horváth Magyary Nóra, a K&H kommunikációs ügyvezető igazgatója.

A tanárok szerint leginkább az informatikai háttér bővítésére lenne szükség az iskolákban, de a könyvtárbővítést is fontos fejlesztésnek tartják. Wöller Lászlóné, a győri Szabadhegyi Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnázium tavalyi 1. helyezett ÉSZ-BOOK nevű csapatának felkészítője szerint „Fontos lenne, hogy modern oktatástechnikai eszközök segítségével tanulhassanak a diákok. Az IT eszközök fejlesztését tartanám elsődleges feladatnak minden iskolában, és persze előnyös lenne, ha minden osztályteremben lenne interaktív tábla, megfelelő szoftverekkel együtt. A sportszervásárlásra fordítható nyereményből az éppen fejlesztés alatt lévő sportudvaron szabadtéri sporteszközöket és játékokat szeretnénk vásárolni.”

Nemcsak Karinthy-t, hanem frissebb kortárs irodalmat is olvashatnak és olvasnak is a diákok a könyvtárakban. „A könyvvásárlásra fordítható nyeremény feléből az iskola könyvtárába vettünk - elsősorban az alsós diákok számára -olyan könyveket, amelyek számukra a legérdekesebb olvasmányt jelenthetik. A könyvek kiválasztásában a gyerekek is aktívan részt vettek, közösen döntöttek a könyvtárossal konzultálva. A másik felét pedig a kitűnő tanulók megjutalmazására tettük félre. Mivel a kötelező irodalmak már megvoltak a könyvtárban, inkább olyanokat választottak, amiket szabadidejükben, a leckéken túl olvasnának” – mondta Wöller Lászlóné.

A K&H Csoport a K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedőt nyolc éve szervezi meg, 2018. január 19-ig fogadják a nevezéseket.

A Lidl 210 tonnával csökkenti műanyag-felhasználását

1 napja

A már bejelentett intézkedések mellett csökkenti a műanyag-felhasználását az év végéig a saját márkás ásványvizek PET-palackjainak súlycsökkentésével, továbbá műanyagcsomagolásának visszaszorításával.