2019. október 03.

Megállapodást kötött a Toyota ás a Subaru

Tovább erősítik a hosszú távú partnerségüket.

A két japán autógyártó közötti korábbi, 2005-ben aláírt üzleti együttműködésről szóló megállapodásban foglaltak szerint a Subaru foglalkozott Toyota járművek gyártásával, illetve a Toyota szállított járműveket a Subarunak. Emellett közösen végezték a hátsókerékhajtású Toyota GT86 és Subaru BRZ sportkocsi modellek fejlesztését is.

Az autóiparban történt hatalmas változások mellett a Toyota és a Subaru idén júniusban bejelentette, hogy megállapodtak egy akkumulátoros elektromos járművekhez (BEV) szánt padlólemez és egy BEV-modell közös fejlesztéséről. Mindkettőnél a Subaru összkerékhajtási technológiáit és a Toyota elektromos járműtechnológiáit alkalmazzák majd. A jelenlegi, évszázadonként egyszer előforduló, mélyreható átalakulás időszakában a Toyota és a Subaru célja az, hogy kapcsolatuk erősítése és kapacitásaik összehangolása révén dolgozzanak együtt, illetve hogy még jobb autókat készítsenek, mint amilyeneket eddig külön-külön gyártottak. Kapcsolatuk elmélyítése érdekében – a két márka identitásának tiszteletben tartása mellett – megállapodtak abban, hogy a Toyota növeli tulajdonrészét a Subaruban, és a Subaru is vásárol Toyota részvényeket.

Az új szövetség keretében végzendő üzleti tevékenységek:

• Még jobb autókat készíteni, mint amilyeneket eddig külön-külön gyártott a Toyota és a Subaru

• Ötvözni a két vállalat erősségeit az összkerékhajtású modellek közös fejlesztése érdekében

• A következő generációs Toyota GT86 és Subaru BRZ közös fejlesztése

• A partnerség körének kiterjesztése az autóiparban tapasztalható mélyreható átalakulás miatti gondok leküzdéséhez

• A Crosstrek Hybrid* mellett más Subaru-modellekre is kiterjeszteni a Toyota öntöltő hibrid elektromos rendszerének alkalmazását

• Együttműködés az összekapcsolt járművek és az önvezetés területén

Címkék: gazdaság toyota subaru

Turisztikai programot indít Magyarkanizsa

20 órája

A település a helyi és a magyarországi turistákat célozza meg, és velük szeretné megismertetni a történelmi és természeti kincsekben gazdag vidéket.