2013. május 16.

Megállapodott a Gemius-Ipsos konzorciummal a Digitális Közönségmérési Tanács

A szerződést Szabó Ákos, a DKT Egyesület Elnöke, Géczi Tamás, az Ipsos vezérigazgatója és Ambruszter Géza, a Gemius ügyvezető igazgatója írta alá.

A szerződést Szabó Ákos, a DKT Egyesület Elnöke, Géczi Tamás, az Ipsos vezérigazgatója és Ambruszter Géza, a Gemius ügyvezető igazgatója írta alá.

Megállapodott a Gemius-Ipsos konzorciummal a 26 tagot képviselő Digitális Közönségmérési Tanács (dkt), amely a digitális piaci szereplők érdekeit hivatott képviselni a közönségmérési kérdésekben. A szerződést Szabó Ákos, a DKT Egyesület elnöke, Géczi Tamás, az Ipsos vezérigazgatója és Ambruszter Géza, a Gemius Hungary ügyvezető igazgatója írta alá

Ambruszter Géza, Szabó Ákos és Géczi Tamás

A konzorcium az IAB Hungary és a MAKSZ által közösen kiírt DKT13 tender nyerteseként 2013 és 2017 között mérhet a hazai digitális piacon. A korábbiaktól eltér az, hogy a piaci szereplők a kutatási adatokat nem a kutatói konzorciumtól, hanem a Digitális Közönségmérési Tanács Egyesülettől vásárolják meg.

A dkt alapítógyűlésén az alapító tagok megválasztották a tisztségviselőket, meghatározták az egyesületi tagdíj mértékét, elfogadták a 2012-2013-as költségvetést és a költségfelosztási javaslatot. Elnöknek Szabó Ákost (Adaptive Media) választották, és megállapodtak abban is, hogy a mindenkori MAKSZ és IAB elnököt tanácskozási joggal hívják meg a dkt elnökségi találkozóira.

"A digitális ágazat szolgáltatás- és tartalomfejlesztői, marketingesek, médiatervezők, -vásárlók és -értékesítők számára egyaránt elengedhetetlen, hogy a médiapiac motorjáról, a naponta fejlődő, változó online médiáról a lehető legrészletesebb, naprakész és megbízható információk álljanak rendelkezésre. A dkt projekt az eddigi legjelentősebb és legkomplexebb vállalkozás, amiben a szakma erőforrásai egyesültek" - nyilatkozta Szabó Ákos.

"A szerződés aláírása nélkülözhetetlen feltétele ugyan az együttműködés megalapozásának, azonban a valóban izgalmas feladatok majd csak ezután következnek. Rendkívül érdekes időszaknak nézünk elébe, hiszen gyorsan változó technikai és üzleti környezetben kell folyamatosan megbízható adatot szolgáltatnunk a piac számára. A magunk részéről mindent megteszünk majd, hogy megfeleljünk a velünk szemben támasztott elvárásoknak" - tette hozzá Géczi Tamás.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.