2013. május 16.

Megállapodott a Gemius-Ipsos konzorciummal a Digitális Közönségmérési Tanács

A szerződést Szabó Ákos, a DKT Egyesület Elnöke, Géczi Tamás, az Ipsos vezérigazgatója és Ambruszter Géza, a Gemius ügyvezető igazgatója írta alá.

A szerződést Szabó Ákos, a DKT Egyesület Elnöke, Géczi Tamás, az Ipsos vezérigazgatója és Ambruszter Géza, a Gemius ügyvezető igazgatója írta alá.

Megállapodott a Gemius-Ipsos konzorciummal a 26 tagot képviselő Digitális Közönségmérési Tanács (dkt), amely a digitális piaci szereplők érdekeit hivatott képviselni a közönségmérési kérdésekben. A szerződést Szabó Ákos, a DKT Egyesület elnöke, Géczi Tamás, az Ipsos vezérigazgatója és Ambruszter Géza, a Gemius Hungary ügyvezető igazgatója írta alá

Ambruszter Géza, Szabó Ákos és Géczi Tamás

A konzorcium az IAB Hungary és a MAKSZ által közösen kiírt DKT13 tender nyerteseként 2013 és 2017 között mérhet a hazai digitális piacon. A korábbiaktól eltér az, hogy a piaci szereplők a kutatási adatokat nem a kutatói konzorciumtól, hanem a Digitális Közönségmérési Tanács Egyesülettől vásárolják meg.

A dkt alapítógyűlésén az alapító tagok megválasztották a tisztségviselőket, meghatározták az egyesületi tagdíj mértékét, elfogadták a 2012-2013-as költségvetést és a költségfelosztási javaslatot. Elnöknek Szabó Ákost (Adaptive Media) választották, és megállapodtak abban is, hogy a mindenkori MAKSZ és IAB elnököt tanácskozási joggal hívják meg a dkt elnökségi találkozóira.

"A digitális ágazat szolgáltatás- és tartalomfejlesztői, marketingesek, médiatervezők, -vásárlók és -értékesítők számára egyaránt elengedhetetlen, hogy a médiapiac motorjáról, a naponta fejlődő, változó online médiáról a lehető legrészletesebb, naprakész és megbízható információk álljanak rendelkezésre. A dkt projekt az eddigi legjelentősebb és legkomplexebb vállalkozás, amiben a szakma erőforrásai egyesültek" - nyilatkozta Szabó Ákos.

"A szerződés aláírása nélkülözhetetlen feltétele ugyan az együttműködés megalapozásának, azonban a valóban izgalmas feladatok majd csak ezután következnek. Rendkívül érdekes időszaknak nézünk elébe, hiszen gyorsan változó technikai és üzleti környezetben kell folyamatosan megbízható adatot szolgáltatnunk a piac számára. A magunk részéről mindent megteszünk majd, hogy megfeleljünk a velünk szemben támasztott elvárásoknak" - tette hozzá Géczi Tamás.

Kuvaszt népszerűsítő kiadvány jelent meg

2021. január 12.

Nemzeti kincsünk a kuvasz címmel jelent meg könyv a hungarikum bizottság támogatásával; ebből az alkalomból beszélt a magyar kutyafajták népszerűsítésének támogatásáról V. Németh Zsolt.