2018. április 09.

Megállapodott a Toyota és a Park24

Tokió központjában induló autómegosztó szolgáltatás próbaüzemeltetéséről szól a döntés, amely az első lépés az új mobilitási szolgáltatásokkal kapcsolatos együttműködés kialakítása felé.

A Toyota célja, hogy megvalósuljon az a mobil társadalom, ahol mindenkinek lehetősége van biztonságban és megbízható módon élvezni a szabad mozgást és annak örömét, ezért a vállalat megállapodást írt alá a fenti próbaüzemről azzal a céllal, hogy a Toyota Mobilitási Szolgáltatás Platformját (MSPF) hasznosító új szolgáltatást fejlesszen ki.

Miközben az autóipar évszázadonként egyszer előforduló átalakulást él meg, a vásárlói igények már meghaladják a hagyományos járműtulajdonosi igényeket, és egyre inkább a megosztott használat felé mutatnak. Azon közös szándék alapján, hogy megvalósuljon a mobil társadalom, ahol mindenki élvezheti a mozgás szabadságát, a Toyota és a Park24 2015 áprilisa óta együttműködik az autómegosztó szolgáltatások tesztelésén, például a személyes mobilitás elvén alapuló Times Car PLUS Toyota i-ROAD Drive és a Times Car PLUS × Ha:mo projektek keretében - írják.

Toyota C-HR

Ezek célja, hogy hozzájáruljanak az alacsony szénkibocsátású, élhető városok létrejöttéhez, és hogy új városi közlekedési hálózat kialakítása révén biztosítsák a mozgás szabadságát. A mostani kezdeményezésnek az is célja, hogy tovább erősítse a két vállalat közti együttműködést.

Mindemellett a működését áprilisban megkezdő Toyota Mobility Service is szerepet játszik majd a kezdeményezés promóciójában. A próbaüzem céljára 60 darab Toyota C-HR járművet jelöltek ki, a 10 hónapos próbaüzem 2018 júniusától 2019 március végéig tart majd. A most bejelentett megállapodás mellett – a múltbéli kezdeményezésekre is alapozva – a Toyota és a Park24 célja, hogy közösen új mobilitási szolgáltatásokat hozzanak létre, és a jövőbeni pozitív változások előmozdítása mellett elkötelezett partnerekként járuljanak hozzá a társadalom jólétéhez.

Címkék: gazdaság toyota autó

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.