2018. április 09.

Megállapodott a Toyota és a Park24

Tokió központjában induló autómegosztó szolgáltatás próbaüzemeltetéséről szól a döntés, amely az első lépés az új mobilitási szolgáltatásokkal kapcsolatos együttműködés kialakítása felé.

A Toyota célja, hogy megvalósuljon az a mobil társadalom, ahol mindenkinek lehetősége van biztonságban és megbízható módon élvezni a szabad mozgást és annak örömét, ezért a vállalat megállapodást írt alá a fenti próbaüzemről azzal a céllal, hogy a Toyota Mobilitási Szolgáltatás Platformját (MSPF) hasznosító új szolgáltatást fejlesszen ki.

Miközben az autóipar évszázadonként egyszer előforduló átalakulást él meg, a vásárlói igények már meghaladják a hagyományos járműtulajdonosi igényeket, és egyre inkább a megosztott használat felé mutatnak. Azon közös szándék alapján, hogy megvalósuljon a mobil társadalom, ahol mindenki élvezheti a mozgás szabadságát, a Toyota és a Park24 2015 áprilisa óta együttműködik az autómegosztó szolgáltatások tesztelésén, például a személyes mobilitás elvén alapuló Times Car PLUS Toyota i-ROAD Drive és a Times Car PLUS × Ha:mo projektek keretében - írják.

Toyota C-HR

Ezek célja, hogy hozzájáruljanak az alacsony szénkibocsátású, élhető városok létrejöttéhez, és hogy új városi közlekedési hálózat kialakítása révén biztosítsák a mozgás szabadságát. A mostani kezdeményezésnek az is célja, hogy tovább erősítse a két vállalat közti együttműködést.

Mindemellett a működését áprilisban megkezdő Toyota Mobility Service is szerepet játszik majd a kezdeményezés promóciójában. A próbaüzem céljára 60 darab Toyota C-HR járművet jelöltek ki, a 10 hónapos próbaüzem 2018 júniusától 2019 március végéig tart majd. A most bejelentett megállapodás mellett – a múltbéli kezdeményezésekre is alapozva – a Toyota és a Park24 célja, hogy közösen új mobilitási szolgáltatásokat hozzanak létre, és a jövőbeni pozitív változások előmozdítása mellett elkötelezett partnerekként járuljanak hozzá a társadalom jólétéhez.

Címkék: gazdaság toyota autó

A Lidl 210 tonnával csökkenti műanyag-felhasználását

3 órája

A már bejelentett intézkedések mellett csökkenti a műanyag-felhasználását az év végéig a saját márkás ásványvizek PET-palackjainak súlycsökkentésével, továbbá műanyagcsomagolásának visszaszorításával.