2012. augusztus 23.

Megállj a lengyel UPC-nek?

Kérdés, hogy sikerül-e tovább növelnie ügyfélkörét egy újabb nagybevásárlással a lengyel kábelpiacot amúgy is utcahosszal vezető cégnek.

Kérdés, hogy sikerül-e tovább növelnie ügyfélkörét egy újabb nagybevásárlással a lengyel kábelpiacot amúgy is utcahosszal vezető cégnek.

Helyi sajtójelentések szerint ugyanis tőkeerős versenytársakkal szemben kell helytállnia a Liberty-lerakatnak, ha meg akarja szerezni a Multimedia Polskát. Egybehangzó információk szerint ugyanis a selejtezőkör után is versenyben maradt két pénzes befektetési alap, a Cinven és a Permira. Ezek pedig könnyen a UPC fölé ígérhetnek a – várhatóan szeptember végén induló – második menetben a piaci becslések szerint 800 millió eurót érő vállalatért folyó versenyfutás során.

További kérdés, hogy megkapja-e a varsói versenyhivatal jóváhagyását a UPC, ha ő nyeri a licitet: a piacvezető cég kétszer akkora, mint a kiszemelt szerzemény, nem utolsósorban annak eredményeként, hogy nemrég zárta le az Aster nevű szolgáltató bekebelezését.

Forradalom újratöltve

Médiapiac1 napja

Egy paraszthajszálnyira vagyunk a realitás és a virtualitás összeolvadásától. Már csak a megfelelő eszköz hiányzik, és minden a feje tetejére állhat – állítja a geneRÁCIÓk előadója.

Jogsértően tájékoztatott az Orangeways

2018. március 14.

A GVH a jogsértésért több mint 85 millió forint bírságot szabott ki a vállalkozásokra, és megtiltotta a jogsértő magatartás folytatását.