2012. augusztus 23.

Megállj a lengyel UPC-nek?

Kérdés, hogy sikerül-e tovább növelnie ügyfélkörét egy újabb nagybevásárlással a lengyel kábelpiacot amúgy is utcahosszal vezető cégnek.

Kérdés, hogy sikerül-e tovább növelnie ügyfélkörét egy újabb nagybevásárlással a lengyel kábelpiacot amúgy is utcahosszal vezető cégnek.

Helyi sajtójelentések szerint ugyanis tőkeerős versenytársakkal szemben kell helytállnia a Liberty-lerakatnak, ha meg akarja szerezni a Multimedia Polskát. Egybehangzó információk szerint ugyanis a selejtezőkör után is versenyben maradt két pénzes befektetési alap, a Cinven és a Permira. Ezek pedig könnyen a UPC fölé ígérhetnek a – várhatóan szeptember végén induló – második menetben a piaci becslések szerint 800 millió eurót érő vállalatért folyó versenyfutás során.

További kérdés, hogy megkapja-e a varsói versenyhivatal jóváhagyását a UPC, ha ő nyeri a licitet: a piacvezető cég kétszer akkora, mint a kiszemelt szerzemény, nem utolsósorban annak eredményeként, hogy nemrég zárta le az Aster nevű szolgáltató bekebelezését.

Munkában az ÖRT új főtitkára

11 órája

Gerendi Zsolt több mint húsz ügynökségi területen eltöltött év után döntött a váltásról, majd csatlakozott az ÖRT csapatához. Fazekas Ildikó az igazgatói feladatokat látja el.

Globális hálózatot alapított a HG Media

17 órája

Magyarországon eddig példa nélküli attrakcióval próbálják visszatornászni magukat a lejtmenetből a kormányzati kommunikációs bevételektől megfosztott reklámosok - írja a 24.hu.