2014. augusztus 22.

Megduplázódott a zenei streaming piac

Az előfizetők számának ugrásszerű növekedése mellett egyre inkább pénzt is tudnak keresni a szolgáltatók.

Az előfizetők számának ugrásszerű növekedése mellett egyre inkább pénzt is tudnak keresni a szolgáltatók.

A Futuresource Consulting szerint a zenei streaming szolgáltatásért fizetők száma Európában és az Egyesült Államokban az év végére meghaladja majd a húszmilliót, ami a 2010-es érték duplája. A költésük pedig elérheti a 3 milliárd dollárt – ez 59%-os növekedés a tavalyi adathoz képest.

A legtöbb felhasználó a mobilszolgáltatója által az okostelefonjára vagy táblagépére telepített applikációkat használja zenehallgatásra. David Sidebottom senior elemző szerint a fejlődés kulcsa a vezeték nélküli audiokészülék – fülhallgató vagy dokkoló -, ami a személyes hallgatás élményét tovább növeli.

A hirdetők felé is nyit a piac: legutóbb a SoundCloud vezette be a reklámokat, első ügyfelei között megtalálható a Red Bull, a Jaguar és a Comedy Central is. A legnépszerűbb alkotóknak a szolgáltató felajánlja a lehetőséget, hogy a zenéjük mellett reklámokat futat, és a bevételen osztoznak. Ezt elegánsabb megoldásnak gondolják, mint ha bannerekkel lenne teli az alkalmazás.

A piacvezető Spotify pedig a tartalomkurátorok irányába mozdult el: a Tastemakers fülön kiemeli a legvonzóbb felhasználói lejátszási listákat. Emögött egyelőre nem áll kereskedelmi láb, de a jelentések szerint már fontolgatja a szolgáltató, hogy márkákat is bevonna az „ízlésformálók” körébe.

(Forrás: WARC via PR Newswire, The Guardian, Techcrunch, Marketing Week)

Kuvaszt népszerűsítő kiadvány jelent meg

2021. január 12.

Nemzeti kincsünk a kuvasz címmel jelent meg könyv a hungarikum bizottság támogatásával; ebből az alkalomból beszélt a magyar kutyafajták népszerűsítésének támogatásáról V. Németh Zsolt.