2012. november 05.

Megerősíti európai marketingjét a Ford

Az évtized közepére megint profitábilis akar lenni az autógyártó Európában. Sok új modell jön, melyeket intenzív kommunikációval támogatnak meg.

Az évtized közepére megint profitábilis akar lenni az autógyártó Európában. Sok új modell jön, melyeket intenzív kommunikációval támogatnak meg.

Ismét nagy energiákat fordít márkázásra és reklámra a Ford Európában, melynek célja, hogy az évtized közepére visszatérjenek a profitábilis működéshez - írja a WARC, amely szerint az elkövetkező öt évben tizenöt új típus kerül piacra, egy sor "okos technológia" felhasználásával.

Robert Shanks, a Ford pénzügyi vezetője szerint a jelen helyzetben elsősorban reklámra és értékesítés-támogatásra fordítják a pénzt, mivel erőteljes kommunikációs támogatást kívánnak adni a bővülő portfoliónak.

A helyzet nem könnyű az európai piacon: a várakozások szerint a cég adózás előtti vesztesége idén 1,5 milliárd dollárra rúghat a kontinensen. A Fordnak csak a legutolsó negyedévben 468 milliós veszteséget kellett elkönyvelnie a régióban.

Nemcsak nyereségességet akar a Ford, hanem piaci részesedése növelését is. 19 európai piacot tekintve a harmadik negyedév végén 7,8 százalékot mondhattak magukénak, ami elmarad az egy évvel korábbi 8,5 százaléktól.

Történelmet írt a Marketing Summit

1 órája

Az együttműködő partnerek összefogásának köszönhetően idén is létrejöhetett a marketingszakmai csúcstalálkozó, a Marketing Summit. Az eseményt múlt hét csütörtökön, szeptember 17-én szervezték az Akvárium Klubban.