2020. február 21.

Meghaladta a MOL-csoport tavalyi EBITDA-eredménye a megemelt célkitűzést

A MOL-csoport 708,9 milliárd forint tisztított, kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredményt ért el tavaly az előző évi 728,2 milliárd forint után, az eredmény meghaladta az év közben megemelt célkitűzést - írja az MTI.

A MOL a tavalyi első három negyedév eredménye alapján emelte az éves EBITDA-célkitűzést 2,3 milliárdról 2,4 milliárd dollárra. A tavalyi negyedik negyedéves "tiszta" EBITDA 179,6 milliárd forintot tett ki, ami mintegy 13 százalékos csökkenés az előző év azonos időszakához képest, ugyanakkor meghaladta a 160,5 milliárd forintos piaci konszenzust.

A közleményük idézi Hernádi Zsolt elnök-vezérigazgatót: „Erős eredményt értünk el 2019-ben, ami a gyengébb külső környezet ellenére is kicsivel meghaladta a megemelt EBITDA célkitűzést.Jelentős mérföldköveket értünk el 2030-as stratégiai transzformációs projektjeinkkel: szerződést kötöttünk Azerbajdzsánban egy jelentős upstream részesedés vásárlásról, a poliol projektnél elértük az 50%-os készültséget, míg a Fogyasztói Szolgáltatások ismét rekordot döntött. Szilárd alapjainkra építve, a növekvő globális bizonytalanság ellenére optimistán tekintünk a 2020-as évre. Új eszközeink segítségével várakozásaink szerint az EBITDA 2,5 milliárd dollárra nő, középtávon 60 dollár/hordós Brent kőolajárral számolva és még konzervatívabb petrolkémiai környezetet feltételezve. Ez ismét elég cashflowt fog biztosítani nekünk, hogy fedezze befektetéseinket a stratégiai projektjeinkben.”

Címkék: gazdaság mol

5+1 tanács a hatékonyabb távtanuláshoz

12 órája

Az Oktondi célja, hogy minél több általános- és középiskolás tanulónak, valamint pedagógusnak segítsenek könnyebben venni a távoktatás akadályait.