2012. augusztus 22.

Meghalt a moszkvai mamut

Mostanra aprócska céggé aszott össze, de nem a gazdasági szükségszerűség, hanem a technikai fejlődés ütötte koporsójába az utolsó szeget.

Mostanra aprócska céggé aszott össze, de nem a gazdasági szükségszerűség, hanem a technikai fejlődés ütötte koporsójába az utolsó szeget.

A Kozmosz TV rövid közleményben tudatta augusztus elején: bő két évtized után leállítja fizetőstévé-szolgáltatását, ügyfeleit pedig átadja egy másik vállalkozásnak. A döntést annak ellenére a kényszer hozta, hogy az első piaci fecskének – amely Moszkvában és annak környékén szolgáltatott – alig 35 ezer előfizetője maradt a búcsú idejére.

Mégsem ez, hanem a negyedik generációs mobiltender pecsételte meg a vállalkozás sorsát: a három helyi mobilkommunikációs óriás ugyanis azokat a frekvenciákat nyerte el LTE-szolgáltatásához, amelyet eddig a Kozmosz TV használt. Cserébe fejenként hétmillió eurónyi kompenzációt kell fizetniük.

Munkában az ÖRT új főtitkára

12 órája

Gerendi Zsolt több mint húsz ügynökségi területen eltöltött év után döntött a váltásról, majd csatlakozott az ÖRT csapatához. Fazekas Ildikó az igazgatói feladatokat látja el.

Globális hálózatot alapított a HG Media

17 órája

Magyarországon eddig példa nélküli attrakcióval próbálják visszatornászni magukat a lejtmenetből a kormányzati kommunikációs bevételektől megfosztott reklámosok - írja a 24.hu.