2011. április 22.

Megint Reklámhét

Hatodik alkalommal rendezi meg a reklám ünnepét a Magyar Reklámszövetség (MRSZ), a New York-i AdWeek mintájára.

Hatodik alkalommal rendezi meg a reklám ünnepét a Magyar Reklámszövetség (MRSZ), a New York-i AdWeek mintájára.

Hatodszorra rendezi meg a Reklámhetet az MRSZ: az idei eseményre 2011. május 2-8. között kerül sor. Az eseménysorozat célja, hogy közelebb hozza a hirdetések világát, a reklámszakmát a nagyközönséghez, ezzel valamiképp reagálni akarnak a növekvő reklámelkerülésre is. Hét városban lesznek programok: Budapest mellett Baján, Debrecenben, Győrben, Pécsett, Székesfehérváron és Szegeden tartanak előadásokat, versenyeket, kiállításokat.

A Reklámhét civil barátja idén Novák Péter zenész-műsorvezető lesz, aki azért állt az esemény mellé, hogy rámutasson: az ismeretek nélküli ítélkezés, a tudatos fogyasztás reklámkerüléskénti azonosítása nem segíti a jobb reklámkultúra kialakulását. "Egy korszakon változtatni lehetetlen a korszak eszköztárának felhasználása nélkül. A civil társadalomnak ezért fontos nyomon követnie a hét eseményeit, nem pedig a fogyasztói társadalom szemeteként definiálni a reklámokat" - nyilatkozta.

Az esemény kommunikációjának kialakítása és a rendezvények lebonyolítása a Reklámkonferencia kapcsán évek óta hasonló feladatokat ellátó HD Group feladata idén. A Reklámhét kommunikációs partnere a Magyar Telekom lesz, a szakmai program kialakításában az ADCH, az IAB Hungary, az Activium, a Magyar Marketing Szövetség és a Werk Akadémia támogatja az MRSZ-t.