2010. október 12.

Megint fotóztat a Metro

Negyedik alkalommal hirdeti meg a Metro Global Photo Challenge-et a Magyarországon Metropolként megjelenő grátiszlap kiadója.

Negyedik alkalommal hirdeti meg a Metro Global Photo Challenge-et a Magyarországon Metropolként megjelenő grátiszlap kiadója. Az alkotásokra a honlap látogatói mától, a magyarországi forduló kezdetétől szavazhatnak. Feltölteni november 9-ig lehet, a globális nyertest pedig december 21-én hirdetik ki.

Az idei témák: Érzések és érzelmek, Kedvenc helyem, illetve Élünk és utazunk. Olyan pályázatokat várnak a szervezők, amelyek visszaadják egy nagyváros mozgalmas pillanatait, hangulatát, fényeit, egyedülálló jellegzetességeit. A verseny célja, hogy a tehetséges amatőr fotósok is megmutathassák, mire képesek valójában.

Akárcsak tavaly, az idén is jelentkezhetnek az amatőr és profi fotósok azokból az országokból, ahol megjelenik a cégcsoporthoz tartozó ingyenes napilap. Az idei témában beérkező pályázatokat első körben egy magyarországi háromtagú helyi zsűri bírálja el, majd a kategóriánként kiválasztott 10 legjobb alkotásra az olvasók szavazhatnak. A közönség online szavazással választja ki a 3 helyi nyertest, minden kategóriából egyet, akik továbbjutnak a nemzetközi döntőbe, ahol már a Metro-hálózat országaiban győzedelmeskedő nyertesekkel kell megmérkőzniük. Közülük a nemzetközi zsűri választja majd ki a globális nyertest. A magyarországi szakmai zsűri tagjai idén: Szabó Bernadett, Mikó F. László és Kálló Péter.

A versenyt idén is az interneten keresztül bonyolítják le: a nevezők a regisztrálást követően az erre a célra elkészített honlapra tölthetik fel képeiket, kategóriánként legfeljebb 7 fotót. Az alkotásokra a honlap látogatói mától, a magyarországi forduló kezdetétől szavazhatnak. Feltölteni november 9-ig lehet, a globális nyertest pedig december 21-én hirdetik ki.

A nemzetközi verseny fődíja egy két személyre szóló utazás a 100 Metro-város valamelyikébe, ahol a napilapot kiadják. Ezen felül kivételes bemutatkozási lehetőséget is nyernek: a 4 kontinens 21 országában a Metro közzéteszi a nyertes fotóit és a vele készült interjút. A legjobb hazai három pályázót 100 ezer forint értékű vásárlási utalvánnyal díjazzák.

 

„Széndobálókat” keres a Heineken

1 napja

Fenntarthatósági témákra érzékeny egyetemistáktól, főiskolásoktól vár ötleteket ökológiai lábnyomának további csökkentésére a társaság.