2010. október 12.

Megint fotóztat a Metro

Negyedik alkalommal hirdeti meg a Metro Global Photo Challenge-et a Magyarországon Metropolként megjelenő grátiszlap kiadója.

Negyedik alkalommal hirdeti meg a Metro Global Photo Challenge-et a Magyarországon Metropolként megjelenő grátiszlap kiadója. Az alkotásokra a honlap látogatói mától, a magyarországi forduló kezdetétől szavazhatnak. Feltölteni november 9-ig lehet, a globális nyertest pedig december 21-én hirdetik ki.

Az idei témák: Érzések és érzelmek, Kedvenc helyem, illetve Élünk és utazunk. Olyan pályázatokat várnak a szervezők, amelyek visszaadják egy nagyváros mozgalmas pillanatait, hangulatát, fényeit, egyedülálló jellegzetességeit. A verseny célja, hogy a tehetséges amatőr fotósok is megmutathassák, mire képesek valójában.

Akárcsak tavaly, az idén is jelentkezhetnek az amatőr és profi fotósok azokból az országokból, ahol megjelenik a cégcsoporthoz tartozó ingyenes napilap. Az idei témában beérkező pályázatokat első körben egy magyarországi háromtagú helyi zsűri bírálja el, majd a kategóriánként kiválasztott 10 legjobb alkotásra az olvasók szavazhatnak. A közönség online szavazással választja ki a 3 helyi nyertest, minden kategóriából egyet, akik továbbjutnak a nemzetközi döntőbe, ahol már a Metro-hálózat országaiban győzedelmeskedő nyertesekkel kell megmérkőzniük. Közülük a nemzetközi zsűri választja majd ki a globális nyertest. A magyarországi szakmai zsűri tagjai idén: Szabó Bernadett, Mikó F. László és Kálló Péter.

A versenyt idén is az interneten keresztül bonyolítják le: a nevezők a regisztrálást követően az erre a célra elkészített honlapra tölthetik fel képeiket, kategóriánként legfeljebb 7 fotót. Az alkotásokra a honlap látogatói mától, a magyarországi forduló kezdetétől szavazhatnak. Feltölteni november 9-ig lehet, a globális nyertest pedig december 21-én hirdetik ki.

A nemzetközi verseny fődíja egy két személyre szóló utazás a 100 Metro-város valamelyikébe, ahol a napilapot kiadják. Ezen felül kivételes bemutatkozási lehetőséget is nyernek: a 4 kontinens 21 országában a Metro közzéteszi a nyertes fotóit és a vele készült interjút. A legjobb hazai három pályázót 100 ezer forint értékű vásárlási utalvánnyal díjazzák.

 

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.