2012. február 21.

Megint lesznek direkt marketinges költésadatok

Március 21-én, a Médiapiac konferencián mutatja be a DMSZ a tavalyi évre vonatkozó ágazati kutatását.

Március 21-én, a Médiapiac konferencián mutatja be a DMSZ a tavalyi évre vonatkozó ágazati kutatását.

Ismét lesznek a direkt marketing ágazatra vonatkozó költési és egyéb adatok, s az is kiderül, hogy a DM mekkora szeletet hasít ki a reklámtortából. Az adatokat 2012. március 21-én, a Médiapiac 2012 konferencia első napján mutatja be a Direkt Marketing Szövetség (DMSZ), a Magyar Reklámszövetség (MRSZ) költésbecslése keretében.

Az ágazati kutatás a DM Szenzor nevet viseli, a piackutató partner a KutatóCentrum lesz. A költési adatokon túl a direkt marketing megítélését, az eszközök használatát is vizsgálják. A kérdőívek február 21-én mennek ki az ügynökségek és a hirdetők felé.

A 2011-es költések mellett a 2010-es évet is vizsgálják. A mobilmarketing területe a QR kód, a bluetooth és az applikációk költéseivel egészül ki. A call-center piacon a kimenő és a bejövő hívásokat, valamint az inhouse és outsource kampányokat is áttekintik. Újdonság, hogy a DM Szenzor a fogyasztók adatvédelmi tájékozottságáról is kérdezi a cégeket.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.