2014. február 04.

Megint nagyot vehet a Voda

Újabb óriásügylet felé kacsintgat a brit távközlési szolgáltató, amely hatalmas feltörekvő piacon döngetne nyitott kapukat az ügylettel.

Újabb óriásügylet felé kacsintgat a brit távközlési szolgáltató, amely óriási feltörekvő piacon döngetne nyitott kapukat az ügylettel.

A Bharti Airtelt megelőzve India legnagyobb mobilszolgáltatója jöhet létre azzal, ha a Vodafone felvásárolja a Tata Teleservices mobilüzletágát. A számos üzletágban jelen lévő mostani többségi tulajdonos szabadulna a cégtől, mert a távközlés terén nagyobb fantáziát lát a globális üvegszálas rendszerekben. (Ilyenekbe az elmúlt években 800 millió dollárt ölt.)

Hasonlóképpen nem lesz nehéz meggyőzni a japán DoCoMo-t, hogy szálljon ki; ők 2007-ben 2,7 milliárd dollárért szerezték meg a társaság 26 százalékát – emlékeztet a Financial Times. A helyi média ugyanakkor a norvég Telenort is lehetséges kérőként említi.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.