2011. január 10.

Mégis tőzsdére mehet a Facebook

A Goldman Sachs 450 millió dolláros beruházása nyomán egy sor, a közösségi oldal üzleti pozícióit illető kérdés tisztázódott.

A Goldman Sachs 450 millió dolláros beruházása nyomán egy sor, a közösségi oldal üzleti pozícióit illető kérdés tisztázódott. Úgy tűnik, mégiscsak felkészítik a Facebookot a tőzsdére vitelre, hiába nyilatkozott korábban ellenkező értelműen Mark Zuckerberg.

Bár Mark Zuckerberg alapító sokszor elmondta, hogy nem viszik tőzsdére a Facebookot, az elmúlt hetek történései más irányba mutatnak. A Goldman Sachs 450 millió dolláros befektetése nyomán számos olyan információ került nyilvánosságra, ami már a tőzsdére vitel előkészítését segítheti.

A Reuters szerint a közösségi oldalt 50 milliárd dollárra értékelik, a Facebook 2010 első kilenc hónapjában 1,2 milliárd dolláros bevételt termelhetett, s a nettó jövedelem elérhette az 500 millió dollárt. A becslések alapján az üzlet 30-40 százalékos működési profitráta mellett futhatott tavaly.

Mindez kecsegtető, ugyanakkor a szekptikusok azt emlegetik, hogy már gyakorlatilag indulása óta várják a Facebook tőzsdére vitelét, de az máig nem történt meg. Ha Zuckerberg korábbi kijelentései ellenére mégis tőzsdére megy a közösségi site, akkor az legkorábban 2012-ben valósulhat meg.

Címkék: facebook tőzsde

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.