2011. január 10.

Mégis tőzsdére mehet a Facebook

A Goldman Sachs 450 millió dolláros beruházása nyomán egy sor, a közösségi oldal üzleti pozícióit illető kérdés tisztázódott.

A Goldman Sachs 450 millió dolláros beruházása nyomán egy sor, a közösségi oldal üzleti pozícióit illető kérdés tisztázódott. Úgy tűnik, mégiscsak felkészítik a Facebookot a tőzsdére vitelre, hiába nyilatkozott korábban ellenkező értelműen Mark Zuckerberg.

Bár Mark Zuckerberg alapító sokszor elmondta, hogy nem viszik tőzsdére a Facebookot, az elmúlt hetek történései más irányba mutatnak. A Goldman Sachs 450 millió dolláros befektetése nyomán számos olyan információ került nyilvánosságra, ami már a tőzsdére vitel előkészítését segítheti.

A Reuters szerint a közösségi oldalt 50 milliárd dollárra értékelik, a Facebook 2010 első kilenc hónapjában 1,2 milliárd dolláros bevételt termelhetett, s a nettó jövedelem elérhette az 500 millió dollárt. A becslések alapján az üzlet 30-40 százalékos működési profitráta mellett futhatott tavaly.

Mindez kecsegtető, ugyanakkor a szekptikusok azt emlegetik, hogy már gyakorlatilag indulása óta várják a Facebook tőzsdére vitelét, de az máig nem történt meg. Ha Zuckerberg korábbi kijelentései ellenére mégis tőzsdére megy a közösségi site, akkor az legkorábban 2012-ben valósulhat meg.

Címkék: facebook tőzsde

Szűrőprogramot támogat a Danone Magyarország

11 órája

2018-ban ismét országjáró körútra indul Magyarország átfogó egészségvédelmi programjának speciális szűrőkamionja. A legnagyobb nemzeti szűrőprogramhoz idén a Danone kiemelt stratégiai partnerként csatlakozik.

Új ízvilág a Drehertől

11 órája

A fővárosi főzde kínálatában is megjelent az első felsőerjesztésű variáns. A Pale Ale ráadásul jól illeszkedik a kommunikációs platformhoz is.