2017. december 20.

Megnyitott az első hazai Tesla-gyorstöltő

Az OMV Győr melletti, az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán található Arrabona töltőállomáson telepítették Magyarország első Tesla Superchargerét.

Megkezdte működését Magyarország első Tesla Superchargere, mostantól az OMV győri benzinkútján egyszerre akár négy elektromos meghajtású Tesla akkumulátora tölthető fel. Az e-töltőállomáson a Tesla Model S, X és 3 típusok „tankolhatók”, 80 százalékos töltöttségre átlagosan 20 perc alatt. A beruházás az OMV-töltőállomás területén valósult meg, a töltőt a Tesla építette és üzemelteti.

A világon ma több mint ezer helyszínen található Tesla Supercharger: közel 450 töltő az Egyesült Államokban, több mint 350 Európában, 230 az Ázsia-Csendes-óceáni régióban, illetve összesen mintegy 40 Kanadában és Mexikóban. Közép-kelet-európai régió országai közül Szlovéniában, Horvátországban, Szlovákiában, Csehországban és Lengyelországban működnek már ilyen berendezések.

Balogh Tibor, az OMV Hungária ügyvezető igazgatója elmondta: „Az OMV számára kiemelten fontos, hogy megteremtse a jövő innovatív töltőállomásait, amelyek üzemanyag-típustól függetlenül a legszélesebb vásárlói igényeket kielégítő szolgáltatóközpontként működnek majd. Ennek része, az OMV és a Tesla együttműködése, amelynek keretén belül Magyarországon elsőként az OMV győri töltőállomásán épült ki a Tesla gyorstöltője” - olvasható a cég lapunknak elküldött közleményében.

Változik a tápszerek reklámozásának szabálya

23 órája

Február 22-től hatályba lép a speciális gyógyászati célra szánt tápszerekre vonatkozó jogszabály, amely szerint nem tartalmazhat egészségre gyakorolt állítást a reklám.