2017. március 13.

Megszépült a művészbejáró

A Radnóti társulatának tagjai a GE Global Operations budapesti konferenciájának résztvevőivel padokat csiszoltak, festettek, növényeket ültettek és takarítottak.

Kiskosztüm és öltöny helyett „játszóruhát” és kesztyűt viseltek, klaviatúra helyett pedig ecsetet és seprűt ragadtak a GE Global Operations európai felsővezetői a Radnóti Színház udvarán.

A cég idén Budapesten tartotta éves konferenciáját, amelyre 26 országból 350-en érkeztek. A szakmai program mellett a résztvevők nyolc csoportban fél napig önkéntes, közösségi munkát végeztek. Az egyik kiemelt program a Radnóti Színház művészbejárójaként szolgáló szomszédos épület udvarának rendbetétele volt. A GE vezetői és a Radnóti művészei, köztük Kováts Adél igazgatónő, valamint Martinovics Dorina, Sodró Eliza és László Zsolt színművészek közösen ragadtak ecsetet, hogy lefessék a rozsdás ajtókat, együtt takarították ki az udvart, kialakítottak egy elkülönített részt a hulladéktároló edényeknek és növényeket ültettek azért, hogy élhető, megszépült környezetet hozzanak létre a lakóknak, amely egyúttal egy kellemes, méltó közösségi térként szolgál a művészek számára is.

„Egyedülállónak tartom a GE kezdeményezését, mert azt gondolom, hogy a kultúra, a színház alapvetően hozzájárul társadalmunk mentális egészségéhez, ezáltal jólétéhez, így a színháznak adott segítség túlnyúlik e falakon – mondta Kováts Adél színművész, a Radnóti Színház igazgatója. Hozzátette: – Fontos, hogy kollégáink megfelelő környezetben dolgozhassanak. Ezért nagyon örültünk a segítségnek, amelynek köszönhetően megszépült a belső udvar, ráadásul így nem csak mi érkezhetünk munkába jó közérzettel, de a ház lakóit is rendezett, zöld közeg fogadja minden nap.”

„Budapest kiemelten fontos számunkra, hiszen a Global Operations egyre több magas hozzáadott értékű szolgáltatást nyújt innen a GE vállalatoknak, Európa szerte. A GE, mint globális nagyvállalat ugyanakkor mindig szem előtt tartja, hogy a számunkra otthont adó városok és közösségek életében aktívan részt vegyen” – mondta Bjorn Bergabo, a GE Global Operations Európáért, Oroszországért és a Független Államok Közösségéért felelős ügyvezető igazgatója. „Az olyan önkéntes programok, mint a Global Operations éves találkozója keretében most megrendezett társadalmi esemény, hozzájárulnak ahhoz, hogy kollégáink munkájának, gondolkodásának mindennapi részévé váljon a közösségek támogatása. Tervezzük, hogy a jövő vezetőinek fejlesztési programjába illesztjük a jószolgálati tevékenységet, amely a társadalmi felelősségvállalást alapelvárássá teszi a vezetőink számára ” – tette hozzá a GE vezetője.