2016. október 20.

Megszülettek a Cannes-i kreatív rangsor eredményei

A Cannes Lions Global Creativity Report rangsorait és elemzéseit az idei reklámfesztiválra benyújtott több mint 43 ezer nevezés alapján állították össze.

Jose Papa, a Cannes Lions ügyvezető igazgatója szerint a meghatározó kreatív lista célja, hogy a júniusi reklámfesztivállal együtt értékes insightokat és gondolatébresztő tartalmat biztosítson az üzleti növekedés elősegítése érdekében.

A jelentés bemutatja a győztes munkákat, kiemeli a világ legkreatívabb országait és városait, ügynökségeit és hálózatait, valamint meghatározza a márkakommunikációban uralkodó trendeket.

A városlista dobogója nem változott – továbbra is New York teljesít a legjobban, London a második és São Paulo a harmadik -, viszont az ázsiai-csendes-óceáni térség megerősödését mutatja, hogy Auckland a tavalyi 19. helyezése után idén már a negyedik, Tokió a hatodik, Melbourne a 16., Bangkok a 17. és Mumbai a 20. A feltörekvő piacoknak is erős éve volt 2016: Moldova első nevezése mellett először nyert oroszlánt El Salvador, Banglades, Szaúd-Arábia és Horvátország, illetve az Entertainment Lions esetében Tajvan.

Az ügyfelek toplistáján a tavalyi ezüstérmes Samsung vette át az első helyet. A második – 2015-ös 5. helye után – a Burger King, a harmadik helyen a Microsoft áll.

További információk a www.canneslionsarchive.com oldalon találhatóak.

2000 iskolatáska megtöltésében segít a Tesco

9 órája

A Tesco vásárlói augusztus 3. és szeptember 6. között adománykuponok megvásárlásával támogathatják az Ökumenikus Segélyszervezet Iskolakezdés együtt! adománygyűjtő kampányát.