2016. október 20.

Megszülettek a Cannes-i kreatív rangsor eredményei

A Cannes Lions Global Creativity Report rangsorait és elemzéseit az idei reklámfesztiválra benyújtott több mint 43 ezer nevezés alapján állították össze.

Jose Papa, a Cannes Lions ügyvezető igazgatója szerint a meghatározó kreatív lista célja, hogy a júniusi reklámfesztivállal együtt értékes insightokat és gondolatébresztő tartalmat biztosítson az üzleti növekedés elősegítése érdekében.

A jelentés bemutatja a győztes munkákat, kiemeli a világ legkreatívabb országait és városait, ügynökségeit és hálózatait, valamint meghatározza a márkakommunikációban uralkodó trendeket.

A városlista dobogója nem változott – továbbra is New York teljesít a legjobban, London a második és São Paulo a harmadik -, viszont az ázsiai-csendes-óceáni térség megerősödését mutatja, hogy Auckland a tavalyi 19. helyezése után idén már a negyedik, Tokió a hatodik, Melbourne a 16., Bangkok a 17. és Mumbai a 20. A feltörekvő piacoknak is erős éve volt 2016: Moldova első nevezése mellett először nyert oroszlánt El Salvador, Banglades, Szaúd-Arábia és Horvátország, illetve az Entertainment Lions esetében Tajvan.

Az ügyfelek toplistáján a tavalyi ezüstérmes Samsung vette át az első helyet. A második – 2015-ös 5. helye után – a Burger King, a harmadik helyen a Microsoft áll.

További információk a www.canneslionsarchive.com oldalon találhatóak.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

12 órája

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.