2012. május 08.

Megszűnő projektek a HVG-nél

A médiacég tavaly mintegy negyedével növelte bevételét, emellé viszont 271 milliós veszteséget termelt. Bizonyos tevékenységeket átstrukturáltak.

A médiacég tavaly mintegy negyedével növelte bevételét, emellé viszont 271 milliós veszteséget termelt. Bizonyos tevékenységeket átstrukturáltak.

23 százalékos bevétel-növekedéssel és 271 millió forintos veszteséggel zárta a 2011-es évet a HVG – derül ki a médiacég közleményéből. Szauer Péter vezérigazgató a mérlegzáró közgyűlésen a "pénzügyi stabilitás megőrzéséről" beszélt, és mint elmondta: sikerült a tervezett fejlesztéseket végrehajtani.

Idén a közlés szerint a HVG hetilap és a hvg.hu megerősítésére fókuszálnak elsősorban, ezt a minőség és a hatékonyság együttes növelésével remélik elérni. Ezzel párhuzamosan bizonyos, kevésbé sikeresnek ítélt tevékenységek megszűnnek, mások pedig beolvadnak a stratégiai fontosságú termékekbe. Megszűnik a Mai Piac és a Bautrend, illetve a kapcsolódó weboldalak. A hírportállal integrálva működik tovább az Ecoline, a Techline, az Autómenedzser, a mitörtént.hu és a Hírszerző.

"Sikerekről elsősorban a hvg.hu, a könyv és a konferencia üzletág, az állásbörzék, a mobil alkalmazások, továbbá a speciális kiadványok szegmenseiben lehet beszámolni, ahol növekszik az árbevétel. Kiemelkedő siker volt 2011-ben például a HVG különszámok sorozata, a HVG Pszichológia Extra és a Steve Jobs könyv megjelentetése" – mondta Szauer Péter.

A változások részben érintik a másik hazai WAZ-tulajdont, a Pannon Lapok Társaságát is. A HVG közlése szerint "szétválasztják a PLT-szájtok és a HVG működését". A regionális kiadó ügyvezetője, Szabó Miklós portálunknak elmondta: nem voltak jelentős szinergiák a két WAZ-tulajdon között, a mostani szétválás azt jelenti, hogy az addig közösen használt, a HVG által fejlesztett CMS-rendszer helyett a PLT új rendszert fog a jövőben használni.

Kuvaszt népszerűsítő kiadvány jelent meg

2021. január 12.

Nemzeti kincsünk a kuvasz címmel jelent meg könyv a hungarikum bizottság támogatásával; ebből az alkalomból beszélt a magyar kutyafajták népszerűsítésének támogatásáról V. Németh Zsolt.