2012. május 08.

Megszűnő projektek a HVG-nél

A médiacég tavaly mintegy negyedével növelte bevételét, emellé viszont 271 milliós veszteséget termelt. Bizonyos tevékenységeket átstrukturáltak.

A médiacég tavaly mintegy negyedével növelte bevételét, emellé viszont 271 milliós veszteséget termelt. Bizonyos tevékenységeket átstrukturáltak.

23 százalékos bevétel-növekedéssel és 271 millió forintos veszteséggel zárta a 2011-es évet a HVG – derül ki a médiacég közleményéből. Szauer Péter vezérigazgató a mérlegzáró közgyűlésen a "pénzügyi stabilitás megőrzéséről" beszélt, és mint elmondta: sikerült a tervezett fejlesztéseket végrehajtani.

Idén a közlés szerint a HVG hetilap és a hvg.hu megerősítésére fókuszálnak elsősorban, ezt a minőség és a hatékonyság együttes növelésével remélik elérni. Ezzel párhuzamosan bizonyos, kevésbé sikeresnek ítélt tevékenységek megszűnnek, mások pedig beolvadnak a stratégiai fontosságú termékekbe. Megszűnik a Mai Piac és a Bautrend, illetve a kapcsolódó weboldalak. A hírportállal integrálva működik tovább az Ecoline, a Techline, az Autómenedzser, a mitörtént.hu és a Hírszerző.

"Sikerekről elsősorban a hvg.hu, a könyv és a konferencia üzletág, az állásbörzék, a mobil alkalmazások, továbbá a speciális kiadványok szegmenseiben lehet beszámolni, ahol növekszik az árbevétel. Kiemelkedő siker volt 2011-ben például a HVG különszámok sorozata, a HVG Pszichológia Extra és a Steve Jobs könyv megjelentetése" – mondta Szauer Péter.

A változások részben érintik a másik hazai WAZ-tulajdont, a Pannon Lapok Társaságát is. A HVG közlése szerint "szétválasztják a PLT-szájtok és a HVG működését". A regionális kiadó ügyvezetője, Szabó Miklós portálunknak elmondta: nem voltak jelentős szinergiák a két WAZ-tulajdon között, a mostani szétválás azt jelenti, hogy az addig közösen használt, a HVG által fejlesztett CMS-rendszer helyett a PLT új rendszert fog a jövőben használni.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

19 órája

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.