2011. szeptember 22.

Megtáltosodott az orosz reklámpiac

Érdemes komolyan venni azt a jóslatot, mely szerint jövőre szárnyalni fog Oroszország televíziós reklámpiaca.

Érdemes komolyan venni azt a jóslatot, mely szerint jövőre szárnyalni fog Oroszország televíziós reklámpiaca.

Merthogy a kontinensnyi állam egyik legfőbb reklámidő-brókere, a Video International (VI) készítette a prognózist, mely szerint 2012-ben – ha pár százmillióval is, de - átlépheti a 150 milliárd rubeles határt, azaz elérheti a 3,66 milliárd eurót a szektorban a reklámköltés.

A VI annak ellenére kalkulál ezzel az adattal, hogy várakozásaik szerint számos nagy hirdető visszafogja majd reklámköltéseit.

Az előrejelzés szerint idén szeptember végéig 87-88 milliárd rubel forog az orosz tévés hirdetési ágazatban, az évet pedig 131 milliárd környékén zárják majd. Így az első kilenc nap 25, az egész esztendő 20 százalékkal lesz jobb, mint az előző év azonos időszaka.

Százból tizenöt magyar márkahű

1 órája

Kétszer olyan márkahűek a magyarok, mint a világátlag: 15 százalékuk ragaszkodik a megszokott termékekhez. Ugyanakkor több mint egynegyedük nyitott a korábban nem próbált termékekre is - derül ki a Nielsen felméréséből.

Megújult a Magyar PR Szövetség etikai kódexe

2 órája

A Magyar Public Relations Szövetség erkölcsi normagyűjteményét a társadalmi és gazdasági élet szereplőinek jelenben érvényes igényeihez, az ország és a világ megváltozott kihívásaihoz igazították.