2013. november 07.

Megtartották a 15. Bécsi Újságírónő Konferenciát

Az esemény alkalmából készült kutatás szerint az újságírónők intenzíven használják a közösségi médiát, de félnek a hatásától.

Az esemény alkalmából készült kutatás szerint az újságírónők intenzíven használják a közösségi médiát, de félnek a hatásától.

A kremsi Donau Egyetem által készített tanulmány szerint az újságírónők 60 százaléka fél attól, hogy munkájuk veszít minőségéből a közösségi hálózatok miatt. A kutatás eredményei szerint az újságírónők intenzíven használják a közösségi média nyújtotta lehetőségeket, azonban még mindig nagyon kritikusan állnak az új kommunikációs eszközökhöz.

A kérdőíveket mintegy háromszázan töltötték ki, amelyből az is kiderült, hogy a válaszadók nagy része szerint nem elegendőek a továbbképzési lehetőségek a közösségi média területén, és a „learning by doing” módszer az uralkodó. Mindezek ellenére a megkérdezettek 95 százaléka úgy véli, hogy a munkájához a jövőben is intenzíven használnia kell majd a közösségi médiát.

Ulrike Langer újságírónő azt javasolta a résztvevőknek, próbálják meg digitális márkaként eladni magukat az interneten, amelyhez bátran használjanak Twittert, Facebookot és blogokat is, hiszen ezek egyfajta munkavállalói függetlenséget is jelentek ezekben a bizonytalan időkben - írja a Horizont.

 

A hírt a Médianéző nemzetközi sajtófigyelő szolgáltatásának köszönhetjük.