2011. március 01.

Megújítja ügyfélszolgálatát a GVH

A fogyasztói jelzések hatékonyabb kezelését célozza a változtatás.

A fogyasztói jelzések hatékonyabb kezelését célozza a változtatás.

2011. március 1-jétől megújul a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) ügyfélszolgálata, melynek célja, hogy a korábbiaknál hatékonyabban kezeljék a fogyasztói jelzéseket. Az elmúlt években ugyanis sok ezer, többségében egyedi sérelem futott be a hivatalhoz, amiből alig valamelyik volt alkalmas versenyfelügyeleti eljárás indítására.

Emiatt a GVH újragondolta a fogyasztói jelzések nyilvántartását, kezelését és feldolgozását.  A megújuló Ügyfélszolgálati Iroda egyik legfontosabb feladata ennek nyomán az lett, hogy a panaszokat előzetesen megszűrje, így a vizsgálók jobban fókuszálhatnak a versenyfelügyeleti eljárásokra.

A Ügyfélszolgálati Iroda adatbázist hoz létre, hogy az eljárás indítására nem alkalmas fogyasztói jelzések se vesszenek el. Ezzel párhuzamosan új, Fogyasztóknak elnevezésű menüponttal bővült a GVH weboldala.

Címkék: gvh

Forradalom újratöltve

Médiapiac1 napja

Egy paraszthajszálnyira vagyunk a realitás és a virtualitás összeolvadásától. Már csak a megfelelő eszköz hiányzik, és minden a feje tetejére állhat – állítja a geneRÁCIÓk előadója.

Jogsértően tájékoztatott az Orangeways

2018. március 14.

A GVH a jogsértésért több mint 85 millió forint bírságot szabott ki a vállalkozásokra, és megtiltotta a jogsértő magatartás folytatását.