2017. február 10.

Megújult a DIMSZ arculata

Az új arculatot a korábbi logókat is tervező szakemberek bevonásával, a Café Designnal együttműködésben készítették el.

A DIMSZ és tagozatainak logója a nemzetközi trendeknek és a szövetség formálódó profiljának megfelelően megújult formát nyert.

„Szerettük volna az adatvezérelt szemléletet az emblémánkban is tükrözni, ezért úgy alakítottuk át, hogy az adattudomány területén ismert és használt szimbólumokra – adatpontok, szóródási diagramok, klaszterek – is utaljon, ugyanakkor a tagozatok sokszínűségének megjelenítését támogatva dinamikusan bővíthető legyen” – mondta Huszics György, a szövetség elnöke.

„Már a szövetség „őskora óta” személyes kapcsolat fűz az arculatához. 1995-ben a DME első logóját akkori cégem, az Art Force színiben terveztem, és a tíz évvel ezelőtt megújult, eddig használatos embléma is magán viseli a kezem nyomát, bár ezt már mint a Café Design vezetője készítettem. Nagy öröm és megtiszteltetés, hogy a jelenlegi korszerűsítést is cégünkre bízta az elnökség” – tette hozzá Simon Attila.

A logóváltással egy időben a szövetség székhelye is megváltozott. Az új cím: 1146 Budapest, Hungária krt. 162-168.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.