2013. május 03.

Megújult a Gazdasági Versenyhivatal

Az új arculatnak megfelelően kialakított, a szervezet valamennyi megjelenési elemére kiterjedő eszközrendszert már használja is a GVH.

Az új arculatnak megfelelően kialakított, a szervezet valamennyi megjelenési elemére kiterjedő eszközrendszert május 1-jétől használja a Gazdasági Versenyhivatal.

Az eddigi emblémát 2002-től alkalmazta a Gazdasági Versenyhivatal (GVH). Időközben sor került az Európai Unióhoz való csatlakozásra, és ezzel összefüggésben változott a hivatal szerepe is. Az új embléma pontszerűen, stilizálva jeleníti meg Magyarországot, egyben az ábrában levő nyíl utal a gazdasági növekedés ösztönzésére. Az arculat számos eleme Európa térképén elhelyezve jeleníti meg az emblémát, kifejezve a GVH hazai és európai uniós versenyhatósági szerepét, emellett utal a Gazdasági Versenyhivatal más nemzetközi szerepvállalására is.

Az embléma és az arculat tervezésére nyilvános tervpályázatot hirdetett a GVH. A szakmai zsűrit többek között a Képzőművészeti Egyetem egy tanára és a kreatív szakembereket tömörítő Art Directors Club Hungary szervezet egyik képviselője alkotta. Az arculatot Vizi Balázs, a Képzőművészeti Egyetemen végzett grafikus tervezte.

Kuvaszt népszerűsítő kiadvány jelent meg

2021. január 12.

Nemzeti kincsünk a kuvasz címmel jelent meg könyv a hungarikum bizottság támogatásával; ebből az alkalomból beszélt a magyar kutyafajták népszerűsítésének támogatásáról V. Németh Zsolt.