2013. május 03.

Megújult a Gazdasági Versenyhivatal

Az új arculatnak megfelelően kialakított, a szervezet valamennyi megjelenési elemére kiterjedő eszközrendszert már használja is a GVH.

Az új arculatnak megfelelően kialakított, a szervezet valamennyi megjelenési elemére kiterjedő eszközrendszert május 1-jétől használja a Gazdasági Versenyhivatal.

Az eddigi emblémát 2002-től alkalmazta a Gazdasági Versenyhivatal (GVH). Időközben sor került az Európai Unióhoz való csatlakozásra, és ezzel összefüggésben változott a hivatal szerepe is. Az új embléma pontszerűen, stilizálva jeleníti meg Magyarországot, egyben az ábrában levő nyíl utal a gazdasági növekedés ösztönzésére. Az arculat számos eleme Európa térképén elhelyezve jeleníti meg az emblémát, kifejezve a GVH hazai és európai uniós versenyhatósági szerepét, emellett utal a Gazdasági Versenyhivatal más nemzetközi szerepvállalására is.

Az embléma és az arculat tervezésére nyilvános tervpályázatot hirdetett a GVH. A szakmai zsűrit többek között a Képzőművészeti Egyetem egy tanára és a kreatív szakembereket tömörítő Art Directors Club Hungary szervezet egyik képviselője alkotta. Az arculatot Vizi Balázs, a Képzőművészeti Egyetemen végzett grafikus tervezte.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.