2012. március 08.

Megújult a Good CSR program

Több más mellett idén a tagvállalatok közösen támogatják a WWF Duna-védelmi programját.

Több más mellett idén a tagvállalatok közösen támogatják a WWF Duna-védelmi programját.

Megújult a felelős vállalatoknak kialakított tudásmegosztó, közösségépítő és kommunikációs platformként működő, idén ötéves Good CSR program. A külső-belső frissítéssel a céges CSR-felelősök körében végzett felmérés során felmerült észrevételekre, javaslatokra reagálnak.

Idén a tervek szerint önkéntességi akcióval, a vállalati best practice-ek megismerését célzó kezdeményezéssel és egy TEDx-Good CSR konferenciával is kiegészül a program. A Good CSR kiadványa, a Közösen magazin idén két alkalommal jelenik meg, a Blikkbe behúzva.

A program a belépő tagvállalatok felé továbbra is elvárásként fogalmazza meg a GRI standardnak megfelelő fenntarthatósági jelentés elkészítését. A jelentéseket egy független szakmai zsűri bírálja el, s választja ki közülük a legjobbat.

Idén először a cégek CSR akcióikkal is megmérettethetik magukat a Facebookon létrehozandó Good CSR oldalon. A díjak és a WWF Duna-védelmi programjára közösen szánt támogatási összeg átadására a Good CSR Gála keretében kerül sor, várhatóan ősszel.

A vállalatok és civil szervezetek csatlakozását 2012. május 31-éig várja a Good CSR programot létrehozó és működtető B&P Consulting.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

12 órája

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.