2012. március 08.

Megújult a Good CSR program

Több más mellett idén a tagvállalatok közösen támogatják a WWF Duna-védelmi programját.

Több más mellett idén a tagvállalatok közösen támogatják a WWF Duna-védelmi programját.

Megújult a felelős vállalatoknak kialakított tudásmegosztó, közösségépítő és kommunikációs platformként működő, idén ötéves Good CSR program. A külső-belső frissítéssel a céges CSR-felelősök körében végzett felmérés során felmerült észrevételekre, javaslatokra reagálnak.

Idén a tervek szerint önkéntességi akcióval, a vállalati best practice-ek megismerését célzó kezdeményezéssel és egy TEDx-Good CSR konferenciával is kiegészül a program. A Good CSR kiadványa, a Közösen magazin idén két alkalommal jelenik meg, a Blikkbe behúzva.

A program a belépő tagvállalatok felé továbbra is elvárásként fogalmazza meg a GRI standardnak megfelelő fenntarthatósági jelentés elkészítését. A jelentéseket egy független szakmai zsűri bírálja el, s választja ki közülük a legjobbat.

Idén először a cégek CSR akcióikkal is megmérettethetik magukat a Facebookon létrehozandó Good CSR oldalon. A díjak és a WWF Duna-védelmi programjára közösen szánt támogatási összeg átadására a Good CSR Gála keretében kerül sor, várhatóan ősszel.

A vállalatok és civil szervezetek csatlakozását 2012. május 31-éig várja a Good CSR programot létrehozó és működtető B&P Consulting.