2013. szeptember 12.

Megújult az olvasottságkutatás

A NOK kibővítette Felügyelő Testületét, amelyben a korábbinál erősebb lett a médiaügynökségi részvétel.

A NOK kibővítette Felügyelő Testületét, amelyben a korábbinál erősebb lett a médiaügynökségi részvétel.

2013-ban új struktúrát alakított ki a NOK Olvasottságkutatás alapító konzorciumi köre. A NOK kibővítette Felügyelő Testületét: az immár héttagú testületben erősödött a médiaügynökségi jelenlét.

A Felügyelő Testület elnöki pozícióját Guttengéber Csaba, a Metropol kereskedelmi igazgatója látja el, mellette a tagságot Györke Zoltán, a Lapcom ügyvezetőigazgató-helyettese, Kovács Tibor, az MLE elnöke, Lengyel András, az Axel Springer hirdetési és marketingigazgatója, Máth András, a Ringier kutatási igazgatója, Mező László, a MediaCom Magyarország vezérigazgatója és Tóth Szilárd, a Mindshare cégvezetője alkotja.

A NOK-ot érintő újdonság, hogy 2013-ra új mutatókkal bővült a mérés, így az adatfelvétel során a lapolvasás minőségi ismérveit bemutató kérdésekre is választ adnak a megkérdezettek. 2013 II. negyedévétől a termékekre vonatkozó kontaktusszám (CPI) is szerepel az adatközlésben.

Az olvasottságkutatásban megjelenő új kérdések vizsgálják a laphoz való hozzájutás módját (aktív olvasó - fizetett érte/passzív olvasó - más példányát olvassa) és a lapolvasás intenzitását (hányszor vett kézbe az olvasó egy példányt.)

A CPI mutatószám bevezetését kampány támogatta, amely a Nem mind egy! szlogennel futott. A kampány során hirdetések jelentek meg szakmai és a legjelentősebb fogyasztói lapok print és online verzióiban, a Médiapiac és Média Hungary konferenciákon pedig előadás és kerekasztal-beszélgetés formájában mutatták be az új tervezési lehetőségeket.