2013. augusztus 30.

Megválaszolják: működik-e a Simplicity?

A szeptember 11-i Brand Festival eseményen az „Egyszerűsítés (Simplicity)” alapgondolata mentén elemzik a jövőt.

A Siegel+Gale-től, a Boston Consulting Group-tól és a Nemzetgazdasági Minisztériumtól is érkezik előadó az idei BrandFestival rendezvényre. A témák a vállalati stratégiák és a kommunikációs kihívások köré szerveződnek. A szeptember 11-i eseményen az „Egyszerűsítés (Simplicity)” alapgondolata mentén elemzik a jövőt.

Azért választották az esemény mottójának a Simplicity-t, mert a komplexitás és a bonyolultság szinte mindenhol eláraszt bennünket. Pedig az egyszerűsítés (vagyis a Simplicity) ma a siker kulcsa és az innováció kiaknázatlan forrása. Alapelvei mindenhol érvényesek - legyen szó nyomtatott, elektronikus, szóbeli vagy vizuális kommunikációról. Összességében jelentős üzleti haszonnal jár - többek között - az ügyfelek megtartása és a márka hosszú távú sikerei terén, hiszen a világ 200 legnagyobb vállalata az éves profit 10%-át túlbonyolított folyamatokra, felduzzasztott termékportfóliókra költi (Warwick Business School, 2013). Eközben a legjobb, egyszerű kommunikációt folytató márkák „Simplicity Indexe” felülmúlja a közismert gazdasági indexeket - FTSE, DAX, Dow Jones S&P (Siegel + Gale, Brand Simplicity Index, 2013). Az „Egyszerűség” keretében kínált megoldások javítják a kommunikációra szánt befektetések megtérülését, és bizonyos területeken akár 70%-os megtakarítást is eredményezhetnek (Siegel + Gale, Brand Simplicity Index, 2013). A kommunikációs tevékenység egyszerűsítésével a márkák a fogyasztói lojalitást (Net Promoter Score) is szorosabbra fűzhetik, hiszen a „Brand Simplicity Index” kutatás keretében hét kontinens, 6000 fogyasztójának megkérdezésével zajló kutatás során a válaszadók 82%-a vallotta, hogy szívesen venné a márkák egyszerűbb kommunikációját (Siegel + Gale, Global Brand Simplicity Index, 2013).

Az esemény kiemelt előadója lesz a Siegel+Gale első számú vezetője, Alan Siegel. Az anyai ágon magyar szakember a TED-en is előadott, illetve 31 márka és design-díjat nyert már el. A Forbes és Fortune listáin szereplő vállalatok közül többek között az American Express, a Citigroup, a Dell, a Disney, a 3M, a MasterCard, az NBA kommunikációs feladatait is menedzseli a neve által fémjelzett reklámcég. Alan Siegel az „egyszerűsítés” jegyében most könyvet írt, s e téren osztja meg majd tapasztalatait a közönséggel. A világhírű New York-i márkastratégiai tanácsadó ügynökség alapítójának a könyve egyébként magyar nyelven is megjelenik. A „Kifizetődő egyszerűségről” beszél majd Filiep Deforche (Senior Partner & Managing Director @ The Boston Consulting Group).

A rendezvény „Stratégia + Együttműködés + Egyszerűsítés” paneljében Pogány Éda (Coca-Cola, vállalati kapcsolatok igazgató), Martin Svejda (Lego Manufacturing Kft., beruházási igazgató), Hutter Iván (GE Lighting EMEA, általános igazgató), Papp István (Microsoft Magyarország, ügyvezető igazgató) arról beszélnek majd, hogy miben ragadható meg a tartós üzleti sikert produkáló vállalatok közös jellemzője? A kommunikáció egyszerűsítése valódi versenyelőnnyel ruházza-e fel a vállalatokat? Vajon a fogyasztók hajlandóak-e többet fizetni az egyszerűsített élményért? Vajon a vállalatoknak kell-e arra törekedniük, hogy a vásárlók számára „egyszerűsített” márkatapasztalatokat kínáljanak?

A szeptember 11-i, a budapesti Mariott szállodában lévő rendezvény egy makro kitekintést is kíván adni a magyar gazdaság állapotáról. Ezt a témakört a Nemzetgazdasági Minisztérium, valamint Patai Mihály (UniCredit Bank Hungary Zrt., elnök-vezérigazgató) előadásai képviselik. Olyan kérdésekre keresik a válaszokat, hogy Magyarország hogyan állja a költség-, adó- és technológiai versenyt a globális piacon. Milyen kihívásokkal néz szembe a versenyszféra? Milyen az új növekedési paradigma? A kormányzattal való együttműködés mennyire lesz fontos a következő években?

Címkék: brandfestival

A láthatatlan árucikk, amit mindennap használunk

1 napja

Vannak piacok, ahol többek között áram is kapható. Persze nem a zöldségpiacokhoz hasonló helyek ezek, hanem tőzsdei felületek. De vajon hogyan alakult ki a villamos energia kereskedelme? (x)